Jungle trekking op Borneo

Na een vroeg ontbijt in het hotel trek ik mijn sokken en sportschoenen aan. Vandaag gaan we een jungle trekking maken in Bako Nationaal Park!

 

Dit park staat bekend om de zeldzame neusaap. Een leuk weetje is overigens dat de lokale bevolking deze aap ook wel 'Oerang Belanda' of te wel "Mens die lijkt op Nederlanders" noemt. Dit vanwege de grote neus en bolle buik die de eerste scheepslui hadden die voet aan wal zetten in Borneo.

 

Na een hobbelige rit van zo'n 40 minuten en een boottocht van 15 minuten (waarbij ons vriendelijk wordt verzocht om alle armen en benen binnen boord te houden vanwege de aanwezigheid van krokodillen) komen we aan bij Bako N.P.

Vanwege laag water kunnen we de haven niet bereiken, dus moeten we zo vanuit de boot de Zuid Chinese Zee inspringen en te voet naar het strand lopen. Ik heb geluk! Aangekomen op het strand zien we gelijk een hele familie neusapen zitten. Wat zijn deze beesten indrukwekkend met hun vreemde neuzen. Na alle fotosessies lopen ik met de gids naar het startpunt van de trekking.

 

Vervolgens loop, klim, klauter en zweet ik me een weg naar boven door de jungle. Onderweg zie ik allerlei beesten, van apen tot slangen en prachtige planten waaronder de vleesetende planten. Eenmaal boven aangekomen, sta ik op een soort maanlandschap met een prachtig uitzicht over de Zuid Chinese Zee.

 

Vervolgens dalen we via een stijle trap weer af naar het strand, waar ik weer door de zee waad en in de boot stap terug naar het eindpunt.

 

Het liefst zou ik dagen in dit prachtige park met zijn schitterende natuur en idyllische strandjes verblijven. Onderweg ben ik diverse (eenvoudige) overnachtingslocaties tegen gekomen, dus meerdere dagen in dit park doorbrengen kan dus gemakkelijk en is zeker een aanrader!< ...

Lees verder

Neusaap, Bako NP Bako, rondreis Neusaap, maleisie Jungletrekking Bako NP

Reageren