Kaapverdië, perfect voor kite- en windsurfen

Mijn naam is Nicole Schagen en ben op uitnodiging vier dagen naar Kaapverdië geweest. Tijdens deze vier dagen heb ik de twee meest toeristische eilanden bezocht en een goed beeld gekregen van deze heerlijke bestemming.


Kaapverdië

De archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden en is gelegen op ongeveer vijfhonderd kilometer voor de kust van Senegal. Door deze ligging ben je het hele jaar door verzekerd van mooi weer. De eilanden zijn in de 15e eeuw ontdekt door de Portugezen waarna het een Portugese kolonie werd. Op de eilanden vind je dan ook een mix van Afrikaanse en Portugese invloeden. De eilanden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Op dit moment is er nog één actieve vulkaan op het eiland Fogo, de vulkaan Pico. Deze is voor het laatst uitgebarsten in 1995 waardoor er een nieuwe vulkaan is ontstaan, de Novo Pico. Vanaf de eilanden Sal en Boa Vista worden excursies aangeboden naar dit eiland, waarbij de vulkanen worden beklommen en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt.


Boa Vista

Op Boa Vista bevinden zich de mooiste stranden van de Kaapverdische Eilanden. Deze zijn zeer breed, lang en heerlijk rustig. Het strand van Santa Monica is bijna 20 kilometer lang en heeft prachtig azuurblauw water.  Omdat er geen echte toeristenplaatsen zijn kiezen de meeste mensen er voor om in één van de hotels te verblijven van de bekende RIU-keten. Er zijn twee RIU-hotels op het eiland, waarbij het RIU Touareg de nieuwste is. Dit hotel is de eerste van deze keten die een apart familiegedeelte heeft en een apart adults only gedeelte, waardoor iedereen zich hier thuis zal voelen.  Het eiland ligt het dichtst bij het vasteland van Afrika en heeft een woestijnachtig landschap welke wij per jeep hebben bekeken. Zo hebben wij hier de woestijn Viana bezocht, welke steeds groter wordt door het zand dat door de wind uit de Sahara komt. De t ...

Lees verder

Reageren