Kaapverdië de place to be

Wij, Brigit van der Molen, Renate van Keulen en Laila Koper, zijn in de maand oktober op studiereis geweest naar de Kaapverdische Eilanden. Wij hebben de eilanden Boa Vista en Sal bezocht.

De Kaapverdische eilanden is een eilandengroep welke bestaat uit 10 eilanden (9 bewoond). De eilanden liggen voor de westkust van Afrika ter hoogte van Senegal.  Kaapverdie is zonovergoten, omringd door zee, stranden, woeste bergen, zandwoestijnen en groene valleien. Kaapverdie, op zes uur vliegen, begint steeds meer aandacht te trekken van de reiswereld. De uiteenlopende landschappen, vermenging van culturen en talen op de 10 eilanden zorgen ervoor dat de tropische eilandengroep zich uitstekend verrassend lenen voor een strandvakantie en zeker ook een rondreis naar diverse eianden.


Boa Vista:

Het eerste eiland wat wij bezocht hebben is Boa Vista. Boa Vista is een woestijnachtig eiland met groene oases en mooie zandstranden en betekent letterlijk mooi uitzicht. Het grootste deel van het eiland is vlak, het hoogste punt van het eiland is Monte Estancia met zo'n 387 meter. De belangrijkste verdiensten op dit moment zijn het kweken van dadels en toerisme.

De RIU keten heeft 2 hotels op het eiland, namelijk RIU Touareg in het zuiden van het eiland en RIU Karamboa in westen van het eiland. Daarnaast zijn er ook nog kleinere hotels en ketens aanwezig zoals Iberostar en Royal Decameron. De bewoners van het eiland zijn afhankelijk van het toerisme. Vroeger was Boa Vista bekend voor zijn zoutwinning en dadelkweek, maar de droge ondergrond maakte daar een einde aan. Veel mensen werken daarom nu voor de hotelketens, rijden met een taxi of verkopen souvenirs.


Vanaf de kleine luchthaven van Boa Vista is h ...

Lees verder

Reageren