Kamperen in de outback

Daar gaan we dan! Met een 4WD jeep en een aanhanger vol kampeerspullen rijden we vanuit het zuiden van Australië richting Alice Springs. Wat een superbeleving moet dit worden!

 

We komen aan in Coober Pedy, een bijzonder stadje midden in de woestijn. De plek is bekend om de vele opaalmijnen, maar verder is er weinig. We zetten ons tentje op de “stenen” ondergrond op. Een beetje hard, maar geen muggen en heerlijk koel!

 

De volgende dag rijden we richting Alice Springs en stoppen nabij Ayers Rock bij een grotere maar leuke camping. Vanuit hier kun je Uluru en The Olga's - twee echte hoogtepunten in deze regio - gemakkelijk bezoeken.

 

We vervolgen onze weg naar King's Canyon. We maken prachtige wandelingen in en rond de kloof. Het is er prachtig. Zeker als je 's morgens heel vroeg gaat, want dan heb je de meeste kans oog in oog te staan met kangoeroes!

 

En dan het ultieme kamperen in de outback, op naar Finke Gorge National Park. Eerst moeten we natuurlijk inkopen doen, want waar we heen gaan is geen winkel of bar/restaurant in de buurt. Via een prachtige 4WD track komen we aan op een bush camping. Geen verlichting op de camping, maar wel een simpel toilet, een douche en de altijd aanwezige barbeques. De gekke struisvogelachtige emoe's lopen hier overal vrij rond.

In een kastje bij de 'ingang' leggen we de campingfee voor het aantal nachten dat we willen blijven. Wij zijn de enige kampeerders op dat moment.

 

Wat een stilte om ons heen, wat een prachtige natuur. We wanen ons werkelijk in een paradijsje!


uluru, kamperen zonsopkomst, australie, kings canyon, australie, huurauto emoe, australie, vakantie

Reageren