Kennismakingsreis Carnival Vista

Wat een kadootje; ik mag, samen met mijn collega Renate, het nieuwste schip van Carnival Cruises zelf beleven; de Vista! Dit schip is in april 2016 in de vaart genomen, spiksplinternieuw dus!!

Onze avontuur begint in Rome, waar we 's morgens vroeg al aankomen. Het schip vertrekt 's avonds pas vanuit de haven van Civitaveccia, dus hebben we alle tijd om nog wat van de mooie stad Rome te gaan zien. Met een gehuurde fiets van onze lokale agent en een plattegrond met alle highlights, wagen we ons tussen het drukke verkeer van de stad, waar we in een paar uur tijd heel veel gezien hebben; super om dit op de fiets te kunnen doen.

 

Na een heerlijke cappuchino vertrekken we per trein richting Civitaveccia (duurt ongeveer een uur). Vanuit het station pakken we een bus (€2,-) richting haven en daar ligt ze; de Carnival Vista. Met een lengte van ruim 300 meter en 15 dekken hoog is het een behoorlijk groot schip. Alle 1968 hutten zijn vol geboekt....dit betekent dat er ruim 3900 passagiers aan boord zijn!

 

Ik ben benieuwd hoe dit gaat tijdens de reis; kunnen de restaurants dit wel aan bijvoorbeeld?! We varen 4 dagen met 1 hele zeedag er tussen, dus we gaan het zien. 'S avonds vertrekt het schip richting Napels, maar dan genieten wij van ons heerlijke diner in 1 van de 2 a-la-carte restaurants.

 

En dan stap je de volgende ochtend je balkon op en ben je zomaar in Napels! Wat een geweldige manier van reizen is dit toch :-)) Wij besluiten de excursie naar Pompeï te maken wat op een half uurtje rijden ligt van Napels, totale kosten ongeveer €33,- per persoon. Vanuit het schip loop je ook zo Napels in, wat ook een hele gezellige stad blijkt te zijn (leuke winkels en terrassen). In de avond worden wij getrakteerd op een heerlijk diner in 1 van de specialiteiten restaurants; Cu ...

Lees verder

Schip Glijbanen Pompei Pompei

Reageren