Kindvriendelijk Tenerife

Onlangs zijn wij met ons gezin bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen van 5 en 2 jaar op vakantie geweest naar Tenerife. Dit mooie, groene eiland heeft veel meer te bieden dan zon, zee en strand alleen. Dit grootste Canarische eiland heeft een zeer afwisselend binnenland en biedt enorm veel mogelijkheden om met kinderen te ondernemen!

Nadat we ons de eerste paar dagen goed hadden vermaakt bij het strand, zwembad en de kidsclub van onze accommodatie, was het tijd om het eiland verder te gaan verkennen. We hadden vooraf, via onze partner Sunny Cars, voor 1 week een auto gehuurd. Voordeel hiervan zijn de scherpe prijzen, tarieven inclusief alle verzekeringen zonder eigen risico. En we waren verzekerd van een goede auto, waar de kinderzitjes al in zaten toen we hem in ontvangst namen !

Op Tenerife zijn veel leuke plekjes waar je heel makkelijk en op eigen houtje met een huurauto naartoe kan gaan, bijvoorbeeld de hoofdstad Santa Cruz. Sfeervolle stad, typisch Spaanse sfeer, veel mooie oude gebouwen, pleinen, parken, winkels maar ook veel speeltuinen.
Een andere aanrader is de sfeervolle havenplaats Puerto de la Cruz in het noorden van het eiland. Hier vind je een wat meer authentieke Spaanse sfeer, en zijn de terrasjes rondom het grote plein bezet door een gezellige mix van toeristen en locals. Op dit centrale plein is ook een grote speeltuin, dus vanaf het terras kunnen de kids goed in de gaten worden gehouden. Let op: het is hier vaak wat frisser dan in het zuiden van het eiland, dus vestjes mee….

Bekijk ook zeker de vulkaan “Pico del Teide” gelegen in het nationale park. Spectaculaire, mooie route, (haarspeldbochten) erg de moeite waard ! Wij hebben hier een heerlijke picknick gehouden met prachtig uitzicht op de vulkaan !

Wij zijn ook een dagje in het “Jungle Park” geweest. Dit is een kleine maar erg leuke dierentuin in de buurt van Costa Adeje, met hie ...

Lees verder

Reacties

Peggy en Paul

Marinka, Leuk verslag over jullie reis naar Tenerife. We zijn volgend jaar 40 jaar getrouwd en willen wij met z'n allen in 2016 een weekje weg om dit heugelijke feit te vieren. Tenerife kennen we al vrij goed, zijn er al enkele malen geweest zoals je weet.. Nu zoeken we iets wat vooral ook gericht moet zijn op onze kleindochter, volgend jaar mei wordt ze 2 jaar. In welke accommodatie zaten jullie? Het groot aantal speeltuinen, waterparken spreekt ons wel aan; een auto zouden we ook voor die week kunnen huren, zijn we niet zo afhankelijk van ander vervoer. Ik ben benieuwd, in het voorjaar is het volgens ons ook al lekker weer op Tenerife. Misschien weet je ook andere bestemmingen die geschikt zijn om naar toe te aan met een kindje van 2 jaar. Groetjes, Paul en Peggy

Reageren