Kleurrijk Thailand

Twaalf uur lang in een vliegtuig, dat klinkt gigantisch lang... Maar als je weet dat je dan in Thailand bent dan heb je dat er zeker voor over! Terwijl in Nederland de eerste zonnestralen doorbreken, vertrek ik, samen met veertien andere reisfreaks, naar Bangkok. We vliegen met China Airlines, een comfortabele maatschappij met eigen entertainment, goede stoelen en heerlijk eten aan boord! Om 9 uur 's ochtends landen we in Bangkok. Bangkok is een stad waar ik altijd een bepaald beeld bij had. Vieze straatjes en heel veel mensen op een veel te klein stukje, maar niets is minder waar! Bij aankomst zien we ruime pleinen, prachtige parkjes, oude tempels en moderne gebouwen. Natuurlijk is het er ook wel druk met veel auto's en scooters, maar dat is niet zo gek voor een wereldstad.

 

Tijdens de bustransfer naar het hotel maken we kennis met 'Beir' onze gids voor deze week. Nadat we onze spullen bij het hotel hebben gebracht rijden we naar de rivier waar we een boottocht maken, maar niet voordat de magen gevuld zijn! We genieten van een heerlijke Thaise lunch aan de rivier waarna we de boot in stappen. Vanuit de boot krijgen we een mooi beeld van Bangkok, we varen langs diverse tempels, zien grote hotels en kleine huisjes langs het water. We stappen uit bij de tempel van de dageraad waar we onze eerste tempel van deze reis bezoeken. Na de boottocht relaxen we heel even in de hotelkamer maar niet te lang, anders val je in slaap en kun je aardig veel last krijgen van een jet-lag. We frissen ons op en blijven in het hotel voor een super uitgebreid diner. Met een goed gevulde maag en een dag vol eerste indrukken liggen we allemaal om 9 uur in bed.

 

Goed uitgerust na een lange nacht ontmoet iedereen elkaar weer bij het ontbijtbuffet. We moeten goed eten ...

Lees verder

Met een longtailboat verkennen we de drijvende markt tijdens deze geweldige excursie in Bangkok tijdens onze rondreis door Thailand.

Reageren