La belle France

Wordt het zon, zee, strand of toch naar de bergen? Wij kwamen er niet geheel uit en zagen opeens bij foto’s van Argeles sur Mer met de Pyreneeën op de achtergrond… Dat was het!

Roussillon, daar gaan we naar toe! De juiste mix van cultuur, natuur en de zonnige vakantie.
Bij het zoeken naar de voor ons juiste locatie, hebben we gekozen voor Canet en Roussillon/Canet Plage.

De plaats bestaat uit 2 delen; het stadje zelf, een boulevard met een kleine kermis voor de kids, wat winkels, restaurants en terrasjes. Ook zijn hier nog een paar straatjes met souvenirswinkels te vinden. De boulevard eindigt bij de kermis en de haven, hier is een pontje aanwezig waarmee er naar de andere zijde gevaren kan worden (alleen voetpassagiers). Aan de andere zijde bevinden zich diverse campings. Omrijden langs de haven kan natuurlijk ook, omlopen duurt zeker met kinderen te lang. In deze plaats zijn diverse campings waar wij graag onze zomervakanties zouden vertoeven.

Wij hadden de mazzel hier te zijn op 14 juli. Overdag absoluut geen vergelijking met onze Koninginnedag maar ‘s avonds een gigantisch mooi vuurwerk. Heerlijk zittend op het strand hebben we dit spektakel mogen aanschouwen. Wij hebben ons in de omgeving zeer goed vermaakt.

Natuurlijk zijn we ook naar Argeles gereden voor meer vertier. Dit is de meest toeristische plaats aan deze kust. Het centrum van Argeles is een grote aaneenschakeling van restaurants, barretjes en winkels. De keuze is er werkelijk waar gigantisch. Een voordeel is wel dat het centrum gedeeltelijk autovrij is. Het aanbod wat betreft de accommodaties hier is zeer groot. Er bevinden zich vele campings, hotels en appartementen bij Argeles.

De Tour de France kwam in de buurt langsrijden in Axat (circa 80 km vanaf Canet). Een ontzettend leuke happening! Eerst hoor je al een tijdje vooraf de helikopters, het teken dat de rijders in de buurt zi ...

Lees verder

Reageren