Land onder de wind

Eindelijk het is zover!! Het avontuur gaat beginnen…

Onze reis begint bij aankomst in de hoofdstad van Sabah, Kota Kinabalu (KK). Waar wij welkom worden geheten door onze twee reisleiders. Iedereen krijgt een handgemaakte ketting om.

Je voelt al direct de gastvrijheid. Zij zullen ons kennis laten maken met de verscheidenheid van de deelstaat Sabah, gelegen in het noordoosten van Borneo.  Vanuit de hoofdstad KK onze uitvalsbasis zullen wij een aantal avontuurlijke uitstapjes gaan maken.

 

Na een heerlijke nachtrust en goed ontbijt gaan wij naar de haven, dat op loopafstand van ons hotel ligt. Wij melden ons bij een kantoortje, waar direct de snorkels worden uitgedeeld.

Onze dag kan niet meer stuk, de zon schijnt en met de snorkel in de hand lopen wij naar de bootjes. Waar wij onderweg genieten van de omgeving, de rust en de prachtige vissen die vanaf de kade te zien zijn. Wauw, wat een rijkdom…
 

De bootjes brengen ons in ongeveer 20 minuten varen naar, Pulau Gaya. Pulau Gaya behoort met nog 4 tropische eilanden tot het Tunku Abdul Rahman NP.  Daar aangekomen, begint er een wandeling van 1,6 kilometer door de dichte tropische jungle. Je ziet 30 meter hoge bomen en je hoort het geluid van de vogels en ziet hagedissen wegschieten. Het is even klimmen, maar er staat ons dan wel iets avontuurlijks te wachten, wij gaan Zip-linen.

 

Zip-linen of tokkelen...is afdalen aan een diagonaal gespannen lijn; een soort kabelbaan, waarbij je met snelheid naar beneden suist. Binnen “no time” sta je weer met beide benen op de grond. Hier kun je heel uniek zweven van het ene eiland naar het andere: van Pulau Gaya naar Pulau Sapi. Deze eilanden liggen dicht bij elkaar en de afstand, die je aflegt is 250 meter.

 

Eindelijk kom je aan bij de vertrekplaats. De spannende rit kan beginnen. De weercondities zijn goed en ik ben er ...

Lees verder

Reageren