Letterlijk bliksembezoek Rome

Na een vlucht met de KLM van 2 uur aangekomen op de luchthaven van Fiumicino. Vervolgens zijn we in een shuttle busje stapt die ons naar ons hotel in de binnenstad van Rome bracht. Het is toch wel makkelijk als er bij aankomst een transfer naar je hotel klaar staat.

 

We hadden een kamer gereserveerd in Hotel Regno, de kamer was erg klein en de douche erg krap. Na een lunch met uiteraard pasta, zijn we de omgeving gaan verkennen. Het hotel ligt erg centraal, vlakbij de Trevi Fontein, het Pantheon en het Palazzo Venezia. Bij het Palazzo Venezia bevindt zich het Campidaglio, hieruit heb je een prachtig uitzicht op het Colloseum en de ruïnes van het Forum Romanum.

 

Bij het Pantheon zijn allemaal gezellige straatjes en pleinen met vele cafés en restaurantjes. Hier kun je heerlijk en betaalbaar eten.

 

De tweede dag zijn we met de hop-on-hop-off-bus de z.g. Ciao Roma Tour gaan doen. Deze doet alle populaire bezienswaardigheden aan en stopt onder andere bij het Colosseum, de Spaanse trappen en Vaticaanstad. Helaas was het weer erg slecht - het kwam met bakken naar beneden en veel onweer en bliksem.

We hebben nog wel een bezoek kunnen brengen aan de St. Pieter Kathedraal. Al was dit echt een bliksem bezoek.

 

Ik ga zeker terug naar Rome! Ik ben nog lang niet uitgekeken.


Reageren