Levendige citytrip in hartje Dublin

Veel pubs, Ierse muziek, Gaelic Football en Guinness.. Jep, we zijn in Dublin!

Na een korte vlucht met de Ierse maatschappij Aer Lingus komen we aan en pakken we een taxi naar ons hotel, dat iets buiten het centrum ligt. We droppen onze bagage en gaan de stad ontdekken. Vanuit het hotel is het ongeveer tien minuten lopen naar de tram die ons een paar minuten later in het centrum van Dublin af zet. Vrijwel direct hoor je prachtige muziek van bands of straatmuzikanten en kun je eigenlijk niet verder gaan zonder even te luisteren. We lopen door een gezellige winkelstraat en komen aan bij het Trinity College, één van de bekendste colleges van Dublin dat ligt in een prachtig pand. Hier ligt ook het 'Book of Kells' één van de oudste boeken ter wereld. Iedere ochtend wordt er een pagina van het boek omgeslagen, wij zijn hier te laat voor, maar ik wil toch wel graag het boek zien. Via een museum kom je in de bibliotheek waar het ligt.

 

Nadat we hoogepunt nummer één gezien hebben, lopen we een stukje door de stad. Overal hoor je aanstekelijke muziek, zie je gezellige pubs en mooie gebouwen. Omdat het alweer etenstijd is, besluiten we een Ierse pub in te gaan. In Dublin zijn er niet echt restaurants zoals wij dat hier in Nederland kennen. De pubs bestaan vaak uit een bar gedeelte beneden en een restaurant boven. Je kunt ook wel beneden eten, maar dan aan een sta-tafel of aan de bar. Wat gezellig is, is dat beneden in de bar vrijwel altijd live muziek is. Na het eten drinken we nog een biertje en dan gaan we weer terug naar het hotel.

 

De volgende dag staat vooral in het teken van toeristische trekpleisters. We kopen een kaartje voor de hop on – hop off bus en rijden een rondje door de stad. We besluiten uit te stappen bij de oude gevangenis waar veel Ierse bewoners vast zaten tijdens de eerste wereldoorlog, waaronder ...

Lees verder

Reageren