Londen per fiets en te voet

Over het algemeen ben ik niet iemand die keer op keer naar dezelfde plek terug gaat om vakantie te vieren maar er zijn een aantal uitzonderingen. Londen is zo'n uitzondering! Een geweldige stad; enorm groot, bruisend, vol met prachtige en interessante bezienswaardigheden en in ieder jaargetijde weer anders. Deze keer waren we er half december. De hele stad is dan al omgetoverd in kerstsferen. De grote winkelstraten en uitgaansgebieden krijgen mooie verlichting en de winkels hebben prachtige etalages. Ondanks het druilerige weer en het feit dat het vroeg donker is in deze tijd van het jaar doet de stad toch heel gezellig en sfeervol aan.

 

Ik hoor al tijden hoe leuk het is om een stad met de fiets en een gids te ontdekken, dus besloten we dat nu eens uit te proberen. In het begin is het even wennen, fietspaden kennen ze bijna niet in Londen. Het verkeer is chaotisch en ze zijn nog niet echt aan fietsers gewend. Daarbij fietsen we natuurlijk aan de linker kant van de weg! Gelukkig kent onze gids de stad goed en leidt hij ons met gemak door het drukke verkeer. De jongen die onze tour begeleid is drie jaar geleden in Londen gaan wonen om zijn studie af te ronden. Als bijbaantje is hij gids en weet hij veel te vertellen over de stad en de bezienswaardigheden.


Omdat ik de meeste bezienswaardigheden al had gezien kozen we voor de West End tour. Deze doet plekken aan waar je normaal gesproken niet zo snel zult komen. De Southbank is zo'n plek. De meeste bezienswaardigheden van de stad liggen aan de noordkant van de Thames. Veel toeristen blijven daar dan ook een beetje hangen en dat is jammer, want ook de Southbank heeft veel mooie en interessante plekjes.

We fietsen onder ander langs Lambeth Palace, de officiële residentie van de Aartsbisschop van Canterbury. Ook het moderne National Theatre en Westminster Abbey and School yard komen we ondeweg tegen. Westminster Abbey kent bijna iedereen wel, maar de Sch ...

Lees verder

Reageren