Luieren op Tenerife

Onlangs was ik met een goede vriendin op Tenerife. Het was er fantastisch. In eerste instantie waren we van plan het luieren en de uitstapjes af te wisselen. Ik had van tevoren een auto gehuurd, voor mij geen gedoe op vakantie met al die gekke plaatselijke verhuurmaatschappijen. Er stond dus ook een gloednieuw Sunny Cars-autootje op de luchthaven op ons te wachten om het eiland mee te ontdekken. Tenerife heeft goede wegen en prima bewegwijzering, het enige waar je soms even op moet letten is dat je niet te steil omhoog gaat de verkeerde weggetjes in. Het kan namelijk zomaar zijn dat de wegen steeds smaller worden en je op een heel krap padje moet straatje-keren met aan één kant een bergwand en aan de andere kant een diep ravijn. Inderdaad... ik ben hierin ervaringsdeskundige.
        
Het was ook leuk om de kleine strandjes op de zoeken. Hier lig je heerlijk rustig en het is een leuke afwisseling als je bijvoorbeeld de Pico del Teide net bezocht hebt. Nog even een duik in het koele water. We kwamen zo terecht op Playa de las Teresitas en Playa de las Vistas. Loro Parque is fantastisch, ze hebben er een orkashow, een dolfijnenshow, een witte tijger,  een reuzenschildpad en een pinguineiland.
                
Vooraf kun je hier een voordelig combinatiekaartje voor regelen met het waterpretpark Siam Park. Hier kun je van hoge glijbanen af, echt een aanrader voor jong en oud. Voor jong hebben ze natuurlijk ook heel stoere glijbanen waarbij je hart niet in je keel zit. (Ga je naar Tenerife deze zomer? Informeer dan bij ons naar de kaartjes!)

Op de boulevard van Playa de las Americas werden we haast gestalkt door alle proppers. Soms probeerden we ze gewoon voor de lol te ontwijken. Maar aan de andere kant, ...

Lees verder

Reageren