Macedonië, parel van de Balkan!

Ik (Brigit van der Molen, Zonvaart Egmond aan Zee) heb op uitnodiging samen met zo'n 20 andere reisagenten kennis mogen maken met het mooie Macedonië.  Ik had werkelijk geen idee wat te verwachten, maar Macedonië heeft mij positief verrast.  Wat een prachtig groen en bergachtig land en wat een vriendelijke bevolking! Het wordt niet voor niets de parel van de Balkan genoemd. Ik vertel er graag meer over.

Na vroeg te zijn vertrokken vanuit Amsterdam komen we na een vlucht van slechts iets meer dan 2 uurtjes aan op de luchthaven van Ohrid. We hebben voor de landing al even mogen genieten van het fantastische uitzicht over het meer van Ohrid. Het is een kleine luchthaven waar dagelijks slechts enkele  vluchten vertrekken/landen. Binnen een mum van tijd hebben we dan ook onze bagage en gaan we op weg naar Hotel Granit waar we de komende nachten zullen verblijven.

 

Nadat we ons hebben opgefrist gaan we per bus naar het centrum van Ohrid. We maken voor het eerst kennis met de heerlijke keuken van Macedonië en genieten van het zonnetje en het geweldige uitzicht over  het meer. Daarna maken we kennis met onze gids die ons gaat begeleiden tijdens een stadswandeling door Ohrid. 

Ohrid is gelegen aan het gelijknamige meer en heeft een rijke historie. De stad heeft een wirwar van  straatjes met mooie huisjes en heel veel monumenten. Deze door UNESCO beschermde stad herbergt de geschiedenis van een 7000 jaar oude beschaving. Bijzonder is ook het feit dat er 365 kerken zijn in Ohrid! De plaats is te ...

Lees verder

Reageren