Magische wandeling door de Vintgarkloof

Het is vroeg in de ochtend als we de auto parkeren bij de Vintgarkloof. Om acht uur gaat de kloof open en ons werd aangeraden om er dan ook te zijn. Dus in de ochtendkou lopen we richting de ingang. We zien het riviertje de Radova al stromen. Mist hangt boven het water en dat draagt zeker bij aan de magie van deze plek.

 

De Radova heeft er miljoenen jaren over gedaan om deze kloof te vormen en heeft gezorgd voor wanden die wel 300 meter hoog zijn. Wat indrukwekkend om te zien waar de natuur toe in staat is!

 

Op verschillende punten steken we via bruggen de rivier over en na iedere bocht verbazen wij ons weer over hoe mooi het hier is. We lopen langs stroomversnellingen en rotsen en door een prachtige groene natuur in deze smalle kloof. De zon klimt langzaam maar zeker hoger en dat zorgt voor een sprookjesachtige lichtinval. Het enige wat we hier nog missen zijn de elfjes!

 

De paden zijn gemakkelijk begaanbaar en er zijn maar weinig hoogteverschillen. Dus voor iedereen is dit een heerlijke wandeling. Na ongeveer drie kwartier lopen en foto's nemen, heel veel foto's nemen, komen we aan bij een watervalletje en een hoge brug. We zijn nu bijna aan het einde van de kloof, dus tijd om terug te gaan.

 

Inmiddels is het al aardig druk geworden in de kloof en we moeten regelmatig wachten op passerende wandelaars op de smalle paden. Ook begint het steeds warmer te worden. Als we bij de parkeerplaats aankomen zien we dat deze inmiddels vol staat met auto's. Ook komt er net een touringcar aan, vol met toeristen. We kunnen ons niet voorstellen dat er zo veel mensen tegelijk in de kloof kunnen. De tip om vroeg heen te gaan bleek een hele goede te zijn!

 

Na de wandeling rijden we terug naar Bled, wat op maar vijf kilometer afstand ligt en vervolgen onze vakantie in dit prachtige land.

 

Tip:

...

Lees verder

Reageren