Malta en Gozo, zo verschillend

Graag geef ik een impressie van de plaatsjes en bezienswaardigheden die ik op deze mooie eilanden bezocht heb:


St. Julian’s en Sliema

Van oorsprong zijn dit twee vissersdorpjes aan de kust ten noorden van Valletta. Sliema is inmiddels uitgegroeid tot een levendige badplaats met diverse winkeltjes, restaurantjes en cafés. St. Julians is wat kleiner en staat vooral bekend om het nachtelijke uitgaansgebied “Paceville”. Beide plaatsen hebben geen strand. Er zijn rotsplateaus en daarop staan ligbedden. Verder kun je terecht bij de zwembaden met zonneterras, van de diverse hotels. Het haventje bij St.Julians is gezellig, hier zijn ook vele leuke restaurantjes te vinden. De boulevard in Sliema doet erg gezellig aan. Deze is mooi aangelegd en loopt van de baai bij Sliema tot aan de baai bij St. Julians.


Valletta

Valletta is een mooie oude stad, welke vanaf St.Julians/Sliema heel goed te bereiken is met o.a. de lokale bus. Valletta is een oude ridderstad met veel bezienswaardigheden, talloze terrasjes en winkeltjes. Ik vond de hoofdstad Valletta echt bijzonder en deze dien je ook echt niet over te slaan bij een vakantie op dit eiland.


Qawra

Deze badplaats ligt in het noorden van Malta, vlakbij Bugibba. Er is een klein strandje en er zijn diverse winkeltjes en restaurantjes. De plaats doet gezellig aan. Vanwege de ligging aan de noordkust van het eiland zit je iets minder centraal voor het maken van excursies.


Golden Beach

Het mooiste zandstrand van Malta. Hier kun je komen met de bus of auto.


Blauwe grotten

Deze grotten bevinden zich aan de zuidkust van Malta. De grotten zijn bekend om de prachtige kleur die het water er heeft. Ze zijn te bereiken vanuit Weid Iz-Zurrieq.


Eiland Gozo

Lees verder


Reacties

Pim Butter

Dag, Ik ga met mijn vrouw in juli 2 weken naar Gozo. Graag ontvang ik wat tips om mooie plekken te bekijken. De bedoeling is dat we een huurauto regelen. Onze verblijfplaats is Xaghra. Alvast dank. Pim Butter

Reageren