Marokko, een land met vele gezichten

In september ben ik op studiereis naar Marokko geweest. Ik was één van de negen gelukkigen die dit fascinerende land, in 7 dagen, mocht ontdekken.

Koningssteden
Na een voorspoedige avondvlucht zijn we aangekomen in Casablanca, nadat we op de luchthaven de nodige dirhams (lokale munteenheid) gepind hebben, gaan we naar ons hotel voor een diner en de eerste overnachting. Hotel Diwan is een middenklasse hotel, waarbij je met een kamer aan de voorkant van het hotel het minste geluidsoverlast hebt.
Terwijl om zes uur 's ochtends de moslims opgeroepen worden, door de moskee, voor het gebed draai ik me nog even om, er staat ons immers een lange dag te wachten.
Na het ontbijtbuffet vertrekken we richting de imposante moskee van Casablanca, volgens onze gids hebben alle Marokkaanse moslims meebetaald aan de bouw van dit gigantische complex. Wij waren vroeg op de zondagochtend bij de moskee, en op het opvallend schone plein voor de moskee hing een soort heerlijke serene rust.

Na een bezoek aan het Koninklijk Paleis zijn we verder gereden richting Rabat, de hoofdstad van Marokko. In Rabat is het mausoleum van Koning Hasan V zeker een bezoek waard. Vanaf een balkon heb je prachtig zicht op de graftombes, ondanks de vele mensen is het er stil en zit er iemand acht uur per dag voor te lezen uit de koran.

Aangezien de tijd beperkt is gaan we door naar de volgende Koningsstad: Meknes. Deze ommuurde stad staat bekend om zijn oudste stadspoorten, genaamd Bab Mansour.
En de laatste bestemming van deze lange dag is de volgende Koningsstad Fes. Na aankomst in Fes gaan we direct naar het hotel voor een heerlijk diner en twee overnachtingen. Daarna snel naar bed want de volgende dag gaan wij Fes beleven!
 

De geuren en kleuren van Fes
Vandaag staat één van de hoogtepunten ...

Lees verder

Reageren