Marsa Alam in december

Wat kan je verwachten als je naar Egypte gaat in december? En wat kan je zoal doen buiten de resorts? Een vooroordeel is namelijk dat er niets te doen is!

Door het woestijnklimaat is er het hele jaar een aangename temperatuur en zijn veel zonuren gegarandeerd. De kristal heldere en aangenaam warme zee met prachtige koraalriffen in Marsa Alam behoort tot de beste duik/snorkel sites ter wereld. Deze badplaats ligt aan de rode zee en is een klein vissersdorpje met een van de prachtigste koraalriffen voor de kust. Het is een ideale plek voor een weekje lekker relaxen in de winterzon en prachtig voor degenen die van duiken en snorkelen houden. Ook is het een prima bestemming voor een verlenging na een Nijlcruise.
Zelf maakte ik kennis met het prachtige schip de M/S African Dreams, die vaart in het zuiden vanuit de plaats Aswan, over het Nassermeer waarbij een bezoek aan Abu Simbel niet mag ontbreken. Dit drijvende hotel heeft mooie hutten ingericht in Afrikaanse sfeer en is een prima plek om na een culturele dagexcursie te relaxen.|

In de directe omgeving van Marsa Alam is niet veel te doen (geen wandelboulevard, winkeltjes e.d.) , de meeste resorts bieden genoeg vertier voor wie daar van houdt.
Natuurlijk is er de woestijn en mag een trip per jeep niet ontbreken als je hier op vakantie bent. Door een zeer hobbelige weg kom je na 45 minuten op een prachtige plek met een onweerstaanbaar mooie zonsondergang. In de woestijn is het bijzonder om met een sterrenkijker de planeten te bekijken. Ik wist niet wat ik zag! Wat een prachtige maan! Het hoogtepunt waren de duizenden sterren toen letterlijk alle lichten uitging, het leek wel of je ze zo uit de hemel kon plukken, duizenden tegelijk. Prachtig!!

Noemenswaardig is dat er in deze streek geen taxi’s rijden en dat je alles buiten het hotel moet regelen met het hotel of vertegenwoordigers van de reisorganisaties. Tijdens mijn reis heb ik niets gemerk ...

Lees verder

Reageren