Maya Route: Deel Mexico

Ik heb een mooie reis gemaakt door Mexico, Guatemala, Honduras en Belize.  In dit deel vertel ik u meer over Mexico.

 

We starten onze reis in Cancun. Een waar bounty gehalte, helder blauw water en spierwitte stranden en een overheerlijke temperatuur.  Cancun is gebouwd op een landtong met vele mooie hotels en een lange boulevard met winkels en restaurants .


We kunnen hier helaas niet te lang blijven, want onze rondreis gaat beginnen en de eerste bestemming is Valladolid.  Een typisch latino stadje die als goede uitvalsbasis dient voor een bezoek aan Chichen Itza en een van de vele Cenotes. 

 

Chichen Itza is een van de best bewaarde Mayasteden. De stad werd gesticht in de 6e na chr. en in de 11e eeuw door de Tolteken veroverd, een volk uit Centraal Mexico. De invloed van de Tolteken is duidelijk merkbaar in de bouw. Je vindt vele piramides, tempels en paleizen die het centrum vormden van deze middeleeuwse stad. Bijna alle bouwwerken zijn versierd met indrukwekkend beeldhouwwerk. De belangrijkste piramide is El Castillo.  Helaas is het niet meer mogelijk om naar boven te klimmen. Dit is wegens het beschadigen van het complex in 2010 gestopt.  Maar u heeft genoeg te zien en te beleven op het terrein. 

 

In de middag zijn we naar een van de vele Cenote gereden en hebben wij een sprong in het heldere water gemaakt. Een Cenote is een ondergrondse grot, ooit ontdekt door een Varken.  Cenote betekend varken vrij vertaald vanuit de Mayataal).

 

In Valladolid vindt u ook het San Berdardino-klooster. Dit klooster is gebouwd in 1560 als een zelfvoorzienend fort voor de Franciscaanse monniken. Dit was om zich te beschermen tijdens de opstanden van de Maya-stammen. Het duurde acht jaar om het klooster helemaal te bouwen. Voorheen had het gebouw een massieve structuur, het werd echter afgebr ...

Lees verder

Reageren