Maya Route: deel Guatemala, Honduras en Belize

Deel 2 van mijn reis door Latijns Amerika. 

 

Vanuit San Cristobal de las Casas rijden we door naar de grens van Guatemala. Als je de grens oversteekt dan dien je gelijk je horloge 1 uur terug zetten. Erg grappig.   De grensformaliteiten door en we gaan verder naar HueHuetenango.  Huehuetenango is een stad die gelegen is in de westelijke hooglanden van Guatemala.  In en rond Huehuetenango leven veel mayastammen, waaronder de Mam.

 

We merken echt dat wij in de hooglanden rijden. Slingerwegen en mooie vergezichten! Bij de afdaling van Solala naar Panajachel word je steeds weer getrakteerd op het adembenemende uitzicht op o.a. het meer van Atitlan.

 

Het meer van Atlitlan is het grootste kratermeer  van Guatemala.  Aan het meer grenzen 3 vulkanen, die je elk moment ziet als je naar het meer kijkt. Het is een prachtig gezicht. Met de boot kun je naar diverse plaatsen varen en de dorpjes bezoeken, een vulkaan (Santa Clara, nabij San Pedro) beklimmen, markten bezoeken en winkelen.  Panachajel is een toeristische plaats met veel winkeltjes, restaurantjes en vele slaapmogelijkheden.  

 

De kleurvolle markten zijn een lust voor het oog.  Ik bleef mijn verbazen over alle mooie kleuren. De markt in Chichicastenango is de topper. Het is de bontste indianenmarkt van Guatemala. De Santo Thomas kerk en de begraafplaats zijn indrukwekkend. Op de trappen van de kerk zitten allerlei indianen om hun spullen te verkopen. Op deze markt kunt u ook heel veel leuke dingen kopen.

 

In de namiddag komen we aan in Antigua een gezellige /kleurvolle stad. Vroeger was Antigua de hoofdstad van Guatemala.  Overal in de stad vind je overblijfselen van de vele kloosters, kerken en koloniale gebouwen. Casa Santo Domingo is een hotel gebouwd op de ruines. Hier mag je zonder dat je een kamer ...

Lees verder

Reageren