Met de auto de haarspeldbochten van Madeira bedwingen

Wat is er leuker dan wanneer je op een onbekende bestemming bent, er te gaan rondrijden in een huurauto! Wel was ik blij dat er een flinke auto voor mij gereserveerd was, want berg op is het toch fijner met wat extra power. Met een Portugees muziekje uit de speaker, de oceaan aan mijn rechterhand en de bergen aan mijn linkerkant verruilen wij de bruizende stad Funchal voor het  ruige landschap van Noord-Oost Madeira. Het stuur is vandaag mijn beste vriend want die heb ik heel wat in de rondte gedraaid om alle haarspeldbochten te bedwingen.
 

Santana
Een koffiestop bij een Quinta do Furao, met fenomenaal uitzicht, in Santana heb ik wel verdiend na het eerste uurtje sturen.  Bij mooi weer is het bij de Quinta op het terras genieten van het schitterende  uitzicht op de wijngaarden en de grillige kustlijn met hoge kliffen. Ook een bezoek aan een typisch Madeira huisje, Casas de Colmo (traditionele driehoekige huisjes met daken van stro die tot de grond lopen), mag in Santana niet ontbreken.

Natuurlijke zwembaden in zee
Langs de noordkust vervolgen wij onze uitdagende rit verder naar Porto Moniz. Porto Moniz is een klein authentiek plaatsje waar je onder andere een aquarium kunt bezoeken, gesitueerd in een oud Fort, wat in 1730 gebouwd werd als bescherming tegen piraten. Maar dé trekpleister zijn wel de door lava gevormde natuurlijke zwembaden in zee. Helaas hadden wij er geen tijd voor maar een aanrader is het wel om een verfrissende duik te nemen.


Relaxmodus
Na een heerlijke lunch, staat de rit door het groene en bergachtige binnenland ons te wachten. Zet de relaxmodus aan want haast is hier niet handig.... Regelmatig hebben we een verplichte stop omdat er prachtige caramelkleurige koeien de doorgang versperren. Na een zeer gevarieerd dagje keer ik eind van de dag voldaan weer terug in het altijd gezellige Funchal. Waar ...

Lees verder

Reageren