Met Aïda naar Noorwegen

Cruisen, vaak wordt gedacht dat het voornamelijk iets voor ouderen is of dat het vreselijk duur is. Dat dit absoluut niet zo is, mogen wij u bewijzen, wij gaan namelijk op Cruise studiereis!

 

Samen met Ilse Beerling stap ik in het vliegtuig en vliegen we comfortabel met KLM naar Hamburg. Daar aangekomen staat de bus al klaar om ons naar het schip te brengen. Alles sluit prima op elkaar aan en we zijn klaar voor het vertrek naar Noorwegen!

 

We varen met rederij Aïda. Aïda is een Duitse cruise rederij met zes schepen in de vloot. De sfeer aan boord van een Aïda schip is informeel en dat uit zich in; geen kledingvoorschriften en geen vaste diner zittingen. Wij mogen varen met het schip Aïda Sol. Dit schip biedt plaats aan 2180 passagiers en is in cruise begrippen dus niet zo'n groot schip, het doet ook helemaal niet massaal aan. Bijzonder is dat dit schip geschikt is voor mindervalide, blinde en slechthorende passagiers. De hutnummers staan in braille geschreven en bij het noodsignaal gaat er voor slechthorenden een plaatje onder hun kussen trillen met een rood alarmlampje.

Het schip heeft veel verschillende soorten hutten, maar een echte aanrader is toch wel de buitenhut met balkon. Je wordt wakker, opent de gordijnen en ziet de prachtige fjorden. Ontbijten met dit uitzicht is toch wel het mooiste wat er is. Bij de receptie kun je een hangmat krijgen, zo kun je heerlijk van de zon genieten, op je eigen balkon, wat wil een mens nog meer!

Op het schip is zo ontzettend veel te doen dat we na een drukke dag dankbaar aanschuiven in het buffetrestaurant. In totaal zijn er 4 buffetrestaurants waar je kunt genieten van het ontbijt, lunch of diner. Alle maaltijden zijn inclusief, evenals de drankjes tijdens de maaltijden.
Indien u liever à la carte eet kan dat in één van de drie &agra ...

Lees verder

Reageren