Met de auto Sicilië ontdekken

Sicilië. Een eiland in de Middellandse zee dat rijk is aan eigen cultuur, schoonheid en geschiedenis. Het eiland wordt met recht de parel van de Middellandse zee genoemd en ik ben heel blij dat ik dit met eigen ogen mag zien. 

 

Ik neem je graag mee naar Siracusa, één van de vele mooie plaatsen op het eiland. Siracusa staat sinds 2005 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dat komt door het grote aantal overblijfselen aan de oudheid. Het stadje is niet zo bekend maar o zo bijzonder. Ik ga op ontdekkingstocht en bezoek het archeologische gebied van Neapolis, wat letterlijk 'Nieuwe Stad' betekent. Hier bezoek ik Teatro Greco, een antiek theater. Zelfs één van de grootste antieke theaters uit de oudheid. Ik loop naar binnen en het lijkt alsof ik honderden jaren terug de tijd in loop. Ik kan me bijna niet voorstellen

hoe dit bouwwerk er in volle glorie uit heeft gezien, dit is al zo mooi. Verderop zie ik dat er tegenwoordig nog steeds theatervoorstellingen worden opgevoerd. Jammer dat ik dat niet kan zien.

Gelukkig ben ik de teleurstelling snel voorbij als ik het uitzicht zie. Fantastisch om vanaf hier uit te kijken over de stad en de omgeving. Het is groots.

 

Ik vervolg mijn Siciliaanse avontuur met een vliegensvlugge tocht per tuktuk. Ik moet me melden op een parkeerplaats, een stukje bij de stad vandaan. Daar komt de stoere man die mij op z'n Italiaans (lees: in sneltreinvaart) naar Ortiga brengt.  Ortiga is een oud stadsdeel en hier voel je het echte Sicilië. Vol trots laat een oude Italiaan mij zijn binnenstad zien. Iedereen is vriendelijk, van de taxi chauffeur tot de mensen die ik op straat tegenkom. Ik struin over de lawaaierige markt waar ik het dagelijkse leven niet alleen voel, maar ook ruik en proef. Ik vind het fantastisch. De markt-koopmannen zingen om hun vers gevangen vis te verkopen. Een bezoek aan de markt ...

Lees verder

Reageren