Met een Camper door Zuid Afrika

Daar zit ik dan op een zonnige dag in maart achter het stuur bij Bobo Campers in Kaapstad! Ik heb gezegd dat ik als eerst ga rijden. Dan heb ik het maar gehad.  Met gezonde spanning start ik de motor en daar gaan we. Best eng in het begin. Mijn eerste keer rijden in een camper is een feit.

 

Ik zag er best wel een beetje tegen op. Het is niet niks zo’n dure Camper van 7 meter lang.  Auto rijden in het buitenland is echt niet nieuw voor mij evenals rechts zitten en links rijden maar in een camper is dat toch wel een hele andere ervaring.

 

Nu kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het ontzettend leuk is , totaal niet eng en dat de grote van het voertuig en het links rijden erg snel went. Het is toch ideaal dat je je eigen overnachtingsplek altijd bij je hebt.  Echt hard rijden doe je niet. Het lijkt al snel alsof je heel hard rijdt met zo’n groot voertuig. Zodra je 120 km per uur rijdt gaan er allemaal toeters en bellen rinkelen om je erop te attenderen dat je de maximale snelheid hebt bereikt.

 

Bij het ophalen van de camper krijgen we eerst een uitgebreide uitleg over het gebruik van de camper. Hoe sluit je de electra aan, waar zit het waterreservoir, hoe verwijder je de afvalwatertank etc

 

Zuid Afrika staat er niet echt om bekend maar het is een ideale bestemming voor een

vakantiereis met de camper. Het land beschikt over goed geasfalteerde en brede

(snel)wegen en ruime parkeerplekken.  

 

Er zijn ontzettend veel mooie campgrounds vaak midden i ...

Lees verder

Reageren