Mijn kennismaking met Chili

Mijn eerste reis naar Latijns Amerika was naar Chili. Helemaal alleen met een backpack ging ik vijf weken op pad. Om mijn reis te beginnen vloog ik naar de hoofdstad Santiago. Van te voren had ik wel al een beetje een route in mijn hoofd en natuurlijk bedacht welke highlights van het land ik graag wilde zien, en dat is allemaal gelukt!

De stad Santiago is erg leuk om een paar dagen te verblijven. Bijna alle wat grotere steden en plaatsen in Latijns- en Zuid-Amerika hebben een centraal plein. Hier zijn vaak leuke terrasjes en restaurantjes te vinden en ook is dit de ontmoetingsplaats van veel mensen. Iedereen weet het te vinden. In Santiago vindt je bekende gebouwen zoals La Moneda en Cerro Santa Lucia. Ook is er een grote overdekte markt waar je de allerleukste Souvenirs kunt kopen!

Doordat dit het begin van mijn reis was heb ik besloten om op de terugreis hier nog even langs te gaan zodat ik alle spullen niet mee hoef te sjouwen in mijn kleine rugzak. Ik ben ik één dag ook naar de kustplaatsen Valparaiso en Viña del Mar geweest.

 

Valparaiso is een havenplaats en de huizen zijn tegen een berg op gebouwd. Met kleine liftjes kun je de verschillende gedeeltes bereiken. Viña del Mar is een leuke plaats met een mooi strand om even te relaxen en de drukte van de stad achter je te laten.

Vanuit Santiago heb ik eerst een stop gemaakt bij kennissen in Concepcion. Daar in de omgeving kun je een mooie waterval bezoeken, Salto de Laja. Van daaruit ging ik verder naar het zuiden. In het stadje Pucon kom je veel toeristen tegen, en het is dan ook het startpunt van vele verschillende outdoor excursies zoals mountainbiken en raften. Ik ben gaan raften over een best wel heftige rivier - Trancura - met adembenemend uitzicht op de vulkaan Vilarica met besneeuwde top!

De stad Puerto Montt is ook de moeite waard. Hiervandaan heb ik de vu ...

Lees verder

Reageren