Mijn prachtige rondreis in Peru

In ongeveer drieënhalve week heb ik een mooie rondreis door zuid Peru gemaakt.
Mijn reis begon in Lima, de hoofdstad van het land. Het is aan te raden om vooraf je verblijf in Lima te regelen en dan met het hotel naar keuze afspreekt om opgehaald te worden van de luchthaven. Als je dit nog niet geregeld hebt kun je het beste dit flexpakket nemen. Hiermee ben je verzekerd van een voordelige vlucht, vervoer van de luchthaven naar je hotel én de eerste twee nachten hotel in Lima zijn inbegrepen.

Ik werd opgehaald vanaf de luchthaven en naar mijn verblijf gebracht. Het is erg leuk om Lima te verkennen per bustour. Er zijn verschillende routes en organisaties. Je kunt bijvoorbeeld een historische tour doen of een nachttour waarbij je ook de magische fonteinen kunt bewonderen. Om naar het beginpunt van de bustoer te komen bieden zij tegen betaling aan om je op te halen bij je hotel. Lima is geen hele veilige stad om als toerist alleen rond te lopen. Er zijn in Lima ook diverse museums te bezoeken. De meesten verblijven hooguit twee nachten in Lima om daarna verder te reizen.

Aangekomen in Paracas heb ik een tour gedaan per boot naar de Islas Ballestas. Deze rots eilanden voor de kust zitten vol met zeeleeuwen, pinguïns en andere vogels. Eens in de 5 jaar wordt de vogelmest van het eiland geschept om als mest te worden verkocht.
In de middag ging ik per jeep het binnenland in. Eerst leek het op een kale woestijn maar even lager kwamen we langs verschillende mooie uitzichtpunten. De duinen en stranden hier hebben verschillende kleuren zand, een erg mooi gezicht.
Mijn plan was om ook verder te reizen naar Pisco, waar het lokale drankje Pisco vandaan komt en om de ruïnes van Tambo Colorado te bezoeken. Echter was er een flinke aardbeving geweest (2007) die aan ...

Lees verder

Reageren