Monsterlijk mooi Schotland

Kennen jullie de muziek van de film Jaws? 'Tudum tudum', dat angstvallige muziekje heb ik dus in mijn hoofd. Hoe dichterbij we komen, hoe indringender het klinkt. Nee, we zijn niet beland in een horrorfilm over haaien, maar zijn vandaag wel bij een ander monster. Het monster van Loch Ness!

 

Vanuit Inverness rijden we vandaag naar het wereldberoemde meer. De weg is rustig en slingert langs de oevers. In mijn beleving zouden er hordes toeristen zijn, veel hotels en huizen. Maar in werkelijkheid is er veel natuur en zijn er weinig mensen! Wanneer je van noord naar zuid rijdt, ben je ongeveer een uur aan het rijden, het meer is namelijk 36 kilometer lang!

Ongeveer na een half uur ligt een prachtig kasteel 'Urquhart' genaamd. Vanuit dit kasteel is het uitzicht fantastisch en kun je mooie foto's maken van het meer en de natuur daaromheen.

We bekijken en beluisteren de geschiedenis, genieten van het mooie kasteel en wandelen rustig rond. Toch trekt je blik steeds naar het meer. Zou het dan toch? Zouden wij een glimp van 'Nessie' op kunnen vangen? Na een middag in het kasteel geven we de hoop op. We rijden verder door de Schotse heuvels en genieten van het monsterloze uitzicht. Het muziekje in mijn hoofd ebt langzaam weg...


Schotland, Loch Ness Op zoek naar het monster van Loch Ness Loch Ness, Schotland, Groot Britannie, monster kasteel bij loch ness

Reageren