Monumenten en historische symbolen

Een stad vol monumenten en historische symbolen. Het eerste wat me opvalt zijn de gigantische gebouwen, brede straten en de rust die er hangt. De prachtige herfstkleuren maken de stad nog mooier Wat een heerlijke relaxte sfeer hangt hier! 

Ik heb een tour gereserveerd in het Capitool. Dit is de plek waar het congres zetelt. Ik iets te vroeg daarom bezoek ik alvast de Library of Congres, aan de overkant. Dit is de belangrijkste bibliotheek van Amerika en misschien zelfs wel ter wereld! Binnen is alles van marmer met brede trappen en Griekse beelden. De bibliotheek is net als alle andere bezienswaardigheden in Washington DC gratis te bezoeken en zeker de moeite waard. Je kunt vanuit de bibliotheek via een tunnel naar het Capitool lopen, dat scheelt een extra controle. Alle controles in Washington zijn net zo streng als op de luchthaven!

Vanaf de bibliotheek loop ik terug naar het gigantische gebouw, het Capitool. We staan even stil op het plein om foto's te maken. Het is zo mooi!

Aan de ene zijde van het Capitool vind je de werkplek van het 'huis van afgevaardigden' en aan de andere zijde van 'de senaat'. In het midden staat de enorme kenmerkende koepel. Gelukkig heb ik vooraf gereserveerd, want het ziet hier zwart van de toeristen, waaronder opvallend veel Amerikaanse scholieren.

De tour begint met een introductiefilm waardoor je meer over de Amerikaanse geschiedenis leert. Daarna word ik door een gids rondgeleid met een koptelefoon zodat ik de gids nog altijd goed kan verstaan in de drukte. Ik loop langs schilderijen, krijg uitleg over verschillende kamers en beland in een grote ronde kamer vol met standbeelden. De gids legt uit dat elke staat twee standbeelden in de ruimte mag plaatsen van mensen die veel hebben betekend voor de staat. Ik zie veel oude presidenten, maar ...

Lees verder

Lincoln Memorial Washington DC herfstkleuren Washington Fontein

Reageren