Mooie zuiden van Ierland

Op uitnodiging heb ik het mooie zuiden van Ierland bezocht!

 

Zowel de heenvlucht (op Cork) als de terugvlucht (van Dublin) werd uitgevoerd door Aer Lingus. Prima maatschappij met de gebruikelijke beenruimte en vriendelijk personeel.

 

Na aankomst met de bus (uitgerust met WiFi) op weg naar Glengarrif.

 

De rit langs de zuidkust is al een belevenis op zich. Langs vele dorpjes zoals Skibbereen, Glandore en Bantry, uitgerust met de kleurrijke huizen waar Ierland zo bekend om is. Geniet van de vele vergezichten en prachtige kust. Het echt de moeite waard om een aantal keer te stoppen en te genieten van het natuurschoon of om je te bevinden tussen de zeer vriendelijke bevolking.

 

Vanaf Glengarrif gaat er een bootje naar Garinish Island. Onderweg vaar je langs rotsen waar de zeehonden liggen. Garinish Island is één grote exotische tuin. Hier wandel je, in alle rust, over dit bijna subtropische eiland. Door de warme golfstroom en de veengrond is hier een eigen microklimaat ontstaan waar de subtropische planten het goed doen. Er zijn vele tuinen met als trekpleister de Italiaanse tuin!

 

De volgende dag stond de Ring of Kerry op het programma. Tijdens het rijden van deze route komt de prachtige en wisselende natuur van Ierland echt tot zijn recht. Killarney is het perfecte startpunt om de route te beginnen. Bezienswaardigheden rondom deze stad zijn; Ladies View, met een adembenemend uitzicht en Ross Castle een kasteel uit de 15e eeuw na Christus aan de rand van het meer Lough Leane. De stad ligt naast Killarney Nationaal Park, het eerste van Ierland. Het bestaat uit meren, eikenbossen en bergen. Bezoek eens één van de vervallen abdijen en kastelen. Tijdens de rit verbaas je je wederom over de vele prachtige vergezichten, ruige kustlijn, gekleurde huisjes e ...

Lees verder

Reageren