Must-see vakantiestad Havana

“Wat jammer dat Havana op 10 uur vliegen ligt anders zou ik er het liefst een paar keer per jaar naar toe gaan voor een gezellig weekend.” Dat was de opmerking van mijn vrouw Carla toen we op het vliegveld in afwachting waren van het instappen voor de directe vlucht naar Amsterdam met de Airbus van KLM.

 

Sfeervol Havana

Havana is inderdaad een heerlijke stad. Veel cultuur, gezelligheid, sfeer, zon, lange avonden en bovenal het is er erg veilig.

Er wordt door de hele stad hard gewerkt om de vele prachtige gebouwen uit de Spaanse koloniale tijd, die meestal slecht zijn onderhouden en min of meer vervallen zijn, weer in de oude staat te herstellen. De duizenden klassieke Amerikaanse auto’s ronken en puffen of het een lieve lust is. Toch zie je ook hier de enorme sprongen vooruit, er rijden inmiddels weer veel van deze oldtimers rond die prachtig zijn opgeknapt en er uitzien alsof ze zo uit de showroom komen.

Veel restaurantjes, bars en terrassen zijn tegenwoordig privaat bezit in tegenstelling tot een aantal jaren geleden. De service is daardoor met sprongen vooruit gegaan en ook het aantal keuzes op de menukaart, zowel drankjes als gerechten, is enorm gegroeid.

In geen enkele straat in Havana Vieja hebben we ons onveilig gevoeld, in tegendeel, we werden op onze slentertochten door de oude stad telkens vriendelijk begroet met een hartelijk ‘hola’. Overal staan Cubanen muziek te spelen en te dansen. Op bijna elk terras en elk plein klinken de vrolijke ritmes van de rumba, mambo en cha-cha-cha, je kunt er niet bij blijven stilzitten! De muzikanten hebben ook allemaal een CD-tje ‘uitgebracht’ en proberen die op een vriendelijke manier te slijten aan de toeristen.

 

Tour om nooit te vergeten

Er is in Havana nu een moderne hop-on-hop-off-bus ...

Lees verder

havana muziekkanten in havana straatjes in havana dame met sigaar in havana

Reageren