Must do in New York City

Een absolute must-see in New York City is natuurlijk The Statue of Liberty. Het bekende Vrijheidsbeeld dat vanaf Ellis Island al sinds 1886 immigranten verwelkomt in de haven van New York. Ik wilde dit natuurlijk graag met eigen ogen zien! En hoe kan dit nou beter dan met een (GRATIS) overtocht vlak langs het eiland!

De veerboot vertrekt van Lower Manhattan naar Staten Island voor voornamelijk de locals die naar hun werk gaan en is dus vooral druk voor 09.00 uur en na 16.00 uur. Ik besluit dus in de middag te gaan, en zie daarom veel toeristen die net als ik op de boot genieten van het prachtige uitzicht op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. 

Overdag vertrekt de boot iedere 20 minuten dus je hoeft nooit lang in de rij te staan. Als de boot eenmaal is aangekomen zie ik de toeristen direct naar de rechterkant van de boot lopen en wanneer we weg varen wordt als snel duidelijk waarom dit is. Wat een prachtig uitzicht! Ik heb het geluk dat het - ondanks het al eind oktober is - een mooie heldere dag is en de zon schijnt. Hoe verder we varen, hoe groter New York wordt. Wat een skyline! Iedereen blijft maar foto's maken.  

Halverwege de overtocht varen we vlak langs het Vrijheidsbeeld. Het blijft voor mij altijd bijzonder om iets in het echt te zien wat je zo vaak op foto's en in films hebt gezien. Ook hier kunnen we weer mooie foto's maken. Het wordt steeds drukker aan de rechterkant van de veerboot. Ik besluit naar de andere kant van de boot te lopen om daar in alle rust nog wat mooie foto's te maken van de skyline. 

Op Staten Island aangekomen moet iedereen van boord. In de directe omgeving van de terminal is niet veel te doen en de meeste toeristen pakken de eerste veerboot weer terug naar Manhattan.

 

In totaal ruim een uur en vele foto's verder sta ik weer aan land in Manhattan om de ...

Lees verder

vrijheidsbeeld staten island manhattan ellis island ferry

Reageren