Namibië, een verpletterende indruk!

Ons reisgezelschap bestond uit een kleine club, we gingen in totaal met tien dames op pad. Ons avontuur begint bij de incheckbalie op de luchthaven van Frankfurt.  Na een comfortabele rechtstreekse nachtvlucht aan boord van Air Namibia komen we in alle vroegte, zonder jetlag aan. Na een Ebola test en een grondige douane inspectie, is het een vreemde gewaarwording om buiten in de brandende zon tussen palmbomen te staan. Dit doet niet Afrikaans aan.

 

De luchthaven Hosea Kutako ligt op ca. 40 km vanaf Windhoek, na een korte rit waarbij de eerste giraffen al werden gespot werd de bus eerst volgegooid met benzine en kon de lange rit naar de woestijn beginnen. Tijdens de eerste rit van ca. 5 uur zijn we slechts twee auto's tegen gekomen. 

 

In Solitaire hebben we een lodge en een motel bezocht. De plaats Solitaire is in feite een zanderig benzinestation met restaurant en een bakkerij. De Hollandse appeltaart die hier verkrijgbaar is, is wereldberoemd en van wereldklasse (!). Na een korte lunch rijden we door naar ons eindpunt van de dag, we overnachten in de Namib Woestijn. Ondanks dat we uren achtereen door de woestijn/gravel roads hebben gereden, veranderd het landschap. Door de heftige regenval van de afgelopen weken, is de woestijn erg groen. Het leuke hiervan is: er zijn nog veel wilde dieren. Normaliter trekt het meeste wild, in deze periode naar het noorden van Namibië.

 

In de Namib Desert Lodge plonsen we even snel in het zwembad, heerlijk om het zand van je te spoelen. En dat er dan ook nog wild voorbij komt lopen, dat is een cadeautje. 

Onze kamer heeft een grote buitenveranda, waar vandaan kunt genieten van het uitzicht op de duinen van de Namib woestijn. 

 

De volgende oc ...

Lees verder

Reageren