New York, New York!

In februari mocht ik op studiereis naar New York!  Helemaal geweldig, want New York stond nog hoog op mijn 'bucketlist”!!  New York is met recht 'the city that never sleeps', een metropool waar je niet uitgekeken raakt! New York bezoek je immers niet, New York beleef je. De “Big Apple” is zonder twijfel één van de meest  dynamische steden en ongekend populair. De stad heeft van alles te bieden van cultuur, architectuur, shopping, multi-culti-eten tot het enerverende stadsleven.

 

Na een goede directe vlucht met KLM aangekomen in New York. Met de bekende 'yellow cab' taxi gingen we naar ons hotel. De taxirit vanaf de luchthaven naar ons hotel in Manhattan duurde een klein uurtje.

 

Wij verblijven deze dagen in Beacon Hotel, een prima hotel met mooie kamers met aparte woonkamer en keukentje. Gelegen op 75th street met Central Park om de hoek, een metrostation op ca. 200m. En Columbus Circle op loopafstand.

 

 

Rockefeller Center en Times Square

Even opfrissen in ons hotel en per metro naar Rockefeller Center, voor een bezoek aan het Top of the Rock Observation Deck. Het Top of the Rock biedt een geweldig uitzicht over de stad! Wat een geweldige eerste kennismaking met New York, by night!  Op loopafstand van Rockefeller Center ligt Times Square, bekend van al die grote verlichte billboards met reclame, theaters, winkels en restaurants. Heel onwerkelijk om hier te lopen, het is ontzettend druk hier en de winkels blijven hier heel laat open, dus er is van alles te zien.  (Voor souvenirs heb je hier o.a. een hele grote speelgoedwinkel, Disney Store, mega M&M store)

 

 

Fietstour New York en Walking & Tasting tour

De volgende dag gingen wij ontbijten in hotel Dream Downtown *****  en kr ...

Lees verder

Reacties

Sandra Blok

Wat een leuk stukje Daan!! groetjes

Reageren