New York, the best place to be

Wat ontzettend gaaf! Ik mag op studiereis naar New York!
Van 13 tot en met 17 februari ga ik ''The City that never sleeps'' ontdekken, en deze stad slaapt ook inderdaad nooit!
Ik vlieg vanaf Düsseldorf met Air Berlin naar JFK. Een prima verbinding, ik koop namelijk een treinretour bij de NS, en door vroeg te boeken reis ik voor slechts € 19,- per enkele reis heen en weer.
In drie uur en 45 minuten ben ik op de luchthaven, de check-in verloopt voorspoedig net als de rest van de reis.
Aan boord van het vliegtuig heeft iedereen een eigen touch screen in de hoofdsteun voor zich waarop een uitgebreide selectie uit nieuwe en oude films, muziek en series te vinden is. Ook kun je je smartphone gebruiken in de vliegtuigmodus en direct je telefoon opladen via de usb-aansluiting in het touch screen. Helaas komt het niet van slapen en vier films later landen we.


Met een vooraf geregelde transfer worden we naar de stad gebracht; het sneeuwt! Aangezien de winter in Nederland heel zacht is, heeft het ook wel weer iets om door deze stad te wandelen in het wit. Helaas is door de vele sneeuw de Empire State building gesloten en kunnen we deze avond nog even niet van het uitzicht over de stad genieten. We slapen in hotel The Beacon. Een aparthotel met hele ruime appartementen vlak naast Central Park. Er is een metrostation in de straat dus hier kunnen wij gelijk van het New York underground gebruik maken.
Het is een lange dag geweest dus eerst een paar uurtjes slapen en dan de volgende dag een vol maar heel erg leuk programma.


Deze ochtend ontbijten we in hotel the Roosevelt; een prachtig vier sterren hotel waar veel films zijn opgenomen. Een heerlijk ontbijt en een leuke rondleiding gehad waarbij we de diverse kamertypes hebben bekeken.
We vervolgen onze weg naar Top of the Rock, dit is de attractie in Rockefeller Center waar helemaal boven een observation deck is gelegen. Het i ...

Lees verder

Reageren