New York, the city that never sleeps

Als grootste stad van de Verenigde Staten, is het niet vreemd dat New York opgedeeld is in vijf verschillende districten. Deze vijf zijn: the Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. Met in het midden het eiland Manhattan, zijn de overige vier districten te bereiken via bruggen en tunnels.

 

Ontdek het district Manhattan in New York
Het district Manhattan heeft binnen New York de hoogste bevolkingsdichtheid en wordt vaak het centrum van de stad genoemd. Los van de vele bezienswaardigheden, is het op zich ook al een ervaring om de diverse wijken van Manhattan zelf te doorkruisen. Ga mee op ontdekkingstocht!
Om het Central Park heen, vindt u de wijken Harlem, Upper West Side, Upper East Side en Midtown.
Ondanks dat u vanwege films de wijk Harlem wellicht niet in uw top 10 had staan, is er in de afgelopen jaren een hoop verbeterd en biedt het wel de gelegenheid tot het bezoeken van bijvoorbeeld het Apollo Theater, waar u vele bekende artiesten kunt zien optreden. De wijk kreeg veel positieve aandacht toen voormalig president Bill Clinton hier zijn kantoor opende.

 

Upper West Side is een welvarende wijk, waar prijzen iets lager zijn dan aan de East Side en u vindt er tevens het culturele Lincoln Center. In dit centrum zijn vele culturele instituten ondergebracht. Bent u dus een fan van muziek, dans en toneel, dan zult u hier zeker aan uw trekken komen.

 

De Upper East Side is het toppunt van luxe in New York. Met enerzijds het meest kostbare vastgoed, biedt het ook de mogelijkheid tot exclusief winkelen en de Museum Mile, waaraan zich enkele zeer beroemde musea bevinden. Het Guggenheim is hier een goed voorbeeld van. Dit museum is zowel vanwege het ontwerp het gebouw zelf als vanwege de inhoud beroemd en u kunt hier dan ook genieten van meesterwerken van Van Gogh, Picasso en nog veel meer.

 

...

Lees verder

Reageren