New York met stopover op IJsland

Eind januari ben ik naar New York City geweest. Daarbij heb ik een stopover gemaakt op IJsland. Het weer moet in deze periode een klein beetje meewerken, maar dat was gelukkig bij mij het geval! In slechts 3 uur vlieg ik van Amsterdam naar Keflavik Airport. Van een groen Nederland, beland ik in een “winter wonderland” op IJsland. IJsland heeft maar 330.000 inwoners waarvan vrijwel iedereen in Reykjavik woont. Vanuit Keflavik Airport is het maar 20 minuten rijden naar de Blue Lagoon wat precies tussen de luchthaven en Reykjavik in ligt.

 

Blue Lagoon

In een oud, met mossen begroeid lavaveld, vind je deze blauwe lagune, met mineraalrijk water dat een temperatuur heeft van 37 graden. Je kunt hier heerlijk relaxen, een masker nemen, de sauna in en een verfrissend drankje aan de “zwembadbar” drinken. Het is wel een tikje commercieel, maar zeker de moeite waard om te bezoeken op de aankomstdag.

's Avonds loop ik wat rond in Reykjavik en krijg ik een goede indruk van de stad. Het heeft een erg sfeervol centrum, met veel winkels en leuke restaurantjes. Vanuit Reykjavik kun je veel excursies doen, zoals bijvoorbeeld de Golden Circle tour, een walvissafari of een noorderlichtexcursie.

 

Golden Circle tour

De volgende dag sta ik 's morgens heel vroeg op. Ik heb nl een leuke dagexcursie op het programma staan. (Tip! Houd er rekening mee dat het pas rond 10:30 uur licht begint te worden deze tijd van het jaar). De dagexcursie, de Golden Circle, is een must voor iedereen die voor het eerst in IJsland is. Vanuit de hoofdstad maakt de bus een rondrit langs het Thingvellir Nationaal Park, het hot spring-gebied Geysir (de geysers spuiten ook nog steeds regelmatig ...

Lees verder

New York city, IJsland stopover IJsland, hot springs

Reageren