Nieuw Statendam

Vandaag mag ik op uitnodiging mee met de allereerste cruise van De Nieuw Statendam van de Holland America Line. Ik voel me vereerd dit mee te mogen maken. Gisteren was ik al naar de haven gelopen in de hoop een glimp op te vangen van het schip. Er waren echter geen activiteiten, in de winter is het hier geen cruise-seizoen. De haven ligt er verlaten bij en de kerstsfeer is ver te zoeken. Ik besluit terug te gaan naar de stad. Het centrum van Venetië is slechts op 20 minuten loopstand. Het hotel waar ik verblijf is dichtbij het station. Daar teruggekomen is het een drukte van belang, er zijn veel toeristen. Het maakt kennelijk niet uit of het winter of zomer is in Venetië. Na een uurtje te hebben rondgelopen langs kerken, over pleintjes en vooral veel bruggetjes kom ik aan bij het kanaal waar de grote schepen eigenlijk dwars door de stad varen. Ik verheug me er nu al op hier morgen te varen.

 

Als ik in Oostelijke richting loop, vraag ik me af of de Nieuw Statendam via dit kanaal voor het eerst in Venetië zal aanmeren. Op de app Boat Watch zie ik gedetailleerd dat het schip net ten Zuiden van Venetië vaart en wel eens zou kunnen doen waar ik op hoop! Na een fikse, koude wandeling, een aantal opwarm stops voor chocolademelk en pasta, kom ik op het meest Oostelijke punt, het Lido. En ja, mijn geduld wordt beloond! Ineens doemt de Nieuw Statendam op vanuit de bocht. Wauw, wat een magnifiek gezicht. Na even van het uitzicht te genieten en het mooie elegante schip te hebben bewonderd, loop ik terug naar de stad. Het schip haalt me al snel in. Ik popel om morgen aan boord te gaan!

 

Ruim op tijd loop ik de volgende ochtend van het hotel naar de terminal. Met koffer is dat goed te doen. Ik twijfel of  ik één van de bagage-medewerkers aan zal spreken. Ze kijken me vriendelijk aan en hopen op een klusje naar het schip. Toch doe ik het zelf, er is geen haast en het is heerlijk zonnig. I ...

Lees verder

Reageren