Noorwegen en Hurtigruten

Eindelijk is het zo ver, we gaan naar Noorwegen! Dat was nog even spannend omdat er in verband met een technisch mankement een uur vertraging werd opgelopen. Na aankomst in Tromso zijn we per shuttle bus via een lange tunnel met twee rotondes naar de plaats waar ons schip MS Midnatsol (het nieuwste schip van de Hurtigruten) lag afgemeerd gegaan. Iedereen werd in een eigen hut op dek 6 en 7 ondergebracht. Echt luxe!
We hadden in de bar afgesproken voor een welkomst drankje en een nadere kennismaking met de groep. Na de kennismaking besloten we te gaan genieten van een prima verzorgd driegangendiner. Na het diner heeft iedereen nog enige tijd aan dek vertoefd om het noorderlicht te kunnen zien. Hier was het heerlijk genieten van een prachtige sterrenhemel. Indien je wilt kun je je tijdens de nachtelijke uren laten wekken wanneer het noorderlicht zichtbaar is.

De volgende dag zijn we vroeg in de ochtend aan dek gegaan om Hammerfest (de meest noordelijke stad van Europa) te zien. Na het ontbijt gevolgd door een vroeg lunchbuffet kwamen we aan in Honnigsvag. Hier stonden de bussen klaar om ons in 45 minuten naar de Noordkaap te brengen. De laatste dertien kilometer reed er een sneeuwschuiver voorop. Het was stralend zonnig en windstil weer. Een aparte ervaring om op deze plek rond te lopen.
Later in de middag gingen we weer aan boord en om door te varen naar Kjellefjord. Hiervandaan hebben we de twee uur durende noorderlichtsafari per sneeuwscooter gemaakt naar Meham. Men krijgt bij aanvang thermopakken, mutsen, helmen, handschoenen, snowboots en een korte uitleg. Een aparte ervaring om in het donker over de sneeuw te rijden. Onderweg wordt meerdere malen gestopt om de omgeving op je in te laten werken en in het noorderlicht te zien.
In Meham zijn we weer aan boord gegaan en hebben we genoten van een zeer uitgebreid buffet met o.a. krab, kreeft, zalm, tonijn etc. Na dit heerlijke buffet besloten we nog een uurtje te g ...

Lees verder

Reageren