Oneindig veel uitkijkpunten

Cilaos is een van de drie kraters waar het centrum van La Reunion door wordt gevormd. Cirque de Cilaos, Cirque de Salazie en Cirque de Mafate.

 

Slechts eén weg leidt ons naar Cilaos dat zich bevindt op zo’n 1200 meter hoogte en dat hebben wij mogen ervaren. Vanuit Saint Joseph vertrekken wij per auto om vandaag vanuit het zuiden Saint-Louis richting onze bestemming Cilaos te reizen. Een belevenis op zichzelf. Slingerend door het landschap met meer dan 400 haarspeldbochten, steile hellingen en tal van prachtige uitkijkpunten arriveren wij in Cilaos. Een rustig en keurig met bloemen opgefrist stadje aan het kratermeer.

 

De natte plekken onder de oksels is het dubbel en dwars waard. Wij worden verrast met een prachtig niet te beschrijven uitzicht.

 

Het stadje Cilaos vormt een goede uitvalsbasis voor wandel- en mountainbiketochten die je langs diepe ravijnen en prachtige panorama’s tot hoog in de bergen voeren. Verschillende wandelroutes kunnen vanuit het pittoreske dorp Cilaos worden gemaakt om te genieten van de natuurlijke schoonheid. Op zondagochtend is er een streek- en ambachtenmarkt waar tal van streekproducten worden aangeboden zoals koolzuurhoudend water en linzen, maar ook kruiden en rumtopfs.

 

Verder is het stadje bekend om zijn lokaal borduurwerk, waarvan de techniek van generatie op generatie wordt doorgegeven

 

Cilaos werd in 1819 bekend omwille van de warmwaterbronnen die er werden ontdekt. Het is dan ook het enige kuuroord op La Reunion met diverse wellness – en verzorgingsarrangementen. De thermen zijn gespecialiseerd in de behandeling van reuma en spijsverteringsaandoeningen.

 

Op reis door La Reunion mag een bezoek en overnachting in Cilaos niet ontbreken, zeker de moeite meer dan waard. Cilaos betekent niet voor niets ‘de plek die je niet verlaat’.

& ...

Lees verder

Reageren