Ontdek jezelf én het vakantieland Zuid-Afrika met een huurauto

Als je denkt aan Zuid-Afrika zou je denken aan speuren in het wild, op zoek naar de Big Five, het ontdekken van vele culturen, prachtige mooie stranden en steden, heerlijk eten en drinken en bovenal een zeer vriendelijke bevolking. Door het heerlijke klimaat is Zuid-Afrika het hele jaar toegankelijk om daar je vakantie door te brengen. 
 

Heb je ooit al eens gedacht aan een vakantie naar Zuid-Afrika en daar helemaal los te gaan met fantastische avontuurlijke activiteiten. Ik noem het even activiteiten maar ik bedoel daarmee voor mij nooit te evenaren ervaringen zoals ik ze nog nooit heb beleefd en gedaan. Ik heb nooit van te voren gedacht dat ik ooit in mijn leven nog een canalpy tour zou doen in Zuid Afrika of waar dan ook. Het is zelfs zo dat ik tijdens mijn vakanties met mijn gezin zelfs de route ga aanpassen zolang ik dit maar nooit hoefde te doen. Ja, serieus echt waar.
 

Op uitnodiging van onze autoverhuurdermaatschappij Sunny Cars werd ik uitgenodigd om op deze speciale reis mee te mogen. Gelukkig werd het programma geheim gehouden. Zuid-Afrika is een prachtig land om te zelf te ontdekken met een huurauto; onder andere het natuurgebied de Drakensbergen.
 

Met een groep reizen houdt in dat je alles samen doet; wat het ook is dus ik had geen keus. Ter voorbereiding van de Zipline werd er eerst aandacht besteed aan je uitrusting: helm, handschoenen, riemen  en iedereen was bijna onherkenbaar. Daarna met zijn allen in een terreinwagen door prachtig landschap van de Drakensbergen omhoog. De nervositeit en een vreemd gevoel in mijn buik sloeg toe. Ik dacht van te voren dat het er maar een paar banen waren maar nee het waren er 11 achter elkaar. Eerst een beetje oefenen met de snelheid en remmen en daarna naar de grotere / hogere / steilere  en snellere banen. Het duurde voor mij even voordat ik het door had omdat ik vanwege de zenuwen niet meer kon remmen en af en toe neerstortte op ...

Lees verder

Reageren