Overnachten in het oudste regenwoud van Maleisië

Mutiara Taman Negara
 

Na een lange rit, over overigens prima wegen, komen we aan bij de rivier in Kuala Tahan… Tja, daar aan de overkant ligt ons hotel, maar waar parkeren we de auto en hoe komen we naar de overkant met onze bagage?

We vragen het aan de vriendelijke bevolking en bij de rivier is een parkeerplaats, maar het is beter als we een klein stukje terugrijden en daar de auto op een parkeerterrein neerzetten. Het is de begin van de moesson en het waterniveau van de rivier kan dan snel stijgen en dan staat de auto vlakbij de rivier misschien niet zo veilig.
 

Nadat we de auto veilig geparkeerd hebben lopen we naar de rivier en zien we dat bootjes af en aan varen. We stappen in met onze bagage en worden naar de overkant gebracht. We stappen uit op de steiger en zien dan een trap naar boven, we kijken elkaar aan, we kijken naar onze koffers en nog een keer naar de trap. Pfff dat wordt een behoorlijke klim en we hebben spijt van onze volle koffers… maar ook hier is aan gedacht. We kunnen onze bagage in een soort bakje plaatsen en deze wordt naar boven gesleept, eenmaal boven aangekomen pakken we onze koffers, checken we in en regelen we onze excursies voor de komende dagen.
 

Dan gaan we naar onze kamer/huisje. We verblijven in een houten huisje met een veranda in de prachtige tuin. Het huisje wordt omringd door prachtige jungleachtige begroeiing. Nadat we onze koffers in de kamer hebben gezet nemen we een heerlijk kopje koffie op onze eigen veranda. Dan zie ik opeens iets bewegen, het zal toch niet. Ik stoot mijn collega aan en zeg; volgens mij zit daar een aapje in de boom. We lopen snel naar binnen om ons fototoestel te pakken en zodra we weer buitenkomen zitten de apen vlak voor onze deur en op de veranda. Het was er niet één maar een stuk of tien! Ze proberen onze koffie te pakken, maar de beker is te warm. Na hilarische momenten en ve ...

Lees verder

Reageren