Palma de Mallorca

Vanaf mijn hotelbalkon in Playa de Palma zie ik diverse cruiseschepen voorbij varen naar Palma de Mallorca. De hoofdstad op dit mooie eiland. In mijn laatste uurtjes op Mallorca besluit ik daarom om toch de stad een bezoekje te brengen. Want een bezoek aan Palma mag niet ontbreken! Met de auto ben ik binnen 15 minuten in de stad en parkeer de auto in de ondergrondse parkeergarage Paseo Maritimo nabij de kathedraal van Palma.

 

Er is genoeg ruimte maar ik ben dan ook heel vroeg. Zodra je de parkeergarage verlaat zie je al direct de kathedraal Le Seu liggen, een imposant bouwwerk. Een project waar maar liefst 300 jaar aan gewerkt is en even denk ik dat het wellicht van dezelfde ontwerper is als de kathedraal Sagrada Familia in Barcelona. Je kunt je bijna niet beseffen dat er zo lang gewerkt wordt aan een bouwwerk, maar het is dan wel echt prachtig om te zien. Ik loop rustig door en bevind mij opeens tussen de hordes toeristen, duidelijk dat deze allemaal van hun cruiseschepen afkomen.

 

Ik schiet een zijstraatje in waar het direct een stuk rustiger is, het lokale bakkertje zet net zijn 2 tafeltjes buiten en een fluitende man staat zijn stoepje te vegen. Ik ben dol op kleine straatjes, geen Starbucks en H&M maar echte tussen de locals met hun winkeltjes en restaurantjes. Ik drink een kop thee op 1 van de terrasjes die Palma rijk is en loop daarna verder richting Plaza Mayor wat een replica is van het gelijknamige plein in Madrid. Omdat dit plein zeer centraal ligt en er diverse straten op uitkomen neem ik een andere straat weer terug richting de kathedraal. Ik kom uit op Avenida d'Antoni Maura, één van de grote straten in Palma. En opnieuw waan ik mij in Barcelona, maar dan in het klein.

 

Als ik de auto heb opgehaald en de weg terug naar Playa de Palma rij kijk ik nog even achterom en zeg: Adios Palma, tot een volgende keer. Want er is hier nog zoveel meer te ontdekken! ...

Lees verder

Reageren