Paradijselijk Fraser Island

Fraser Island: het grootste zandeiland ter wereld (122 km lang en 5 tot 25 km breed), met prachtig regenwoud, kilometerslang glinsterend zandstrand en helderblauwe meren. Dé plek in de wereld waar je een wilde Dingo kunt tegenkomen.

 

Fraser Island is vernoemd naar Captain Fraser. Een reislustige kapitein die op 22 mei 1836 schipbreuk leed op een rif voor de kust en het eiland ‘ontdekte’. Een verhaal dat zeker interessant is om een keer op te zoeken, maar te lang om nu op in te gaan... Het eiland bestaat natuurlijk al veel langer en is ontstaan door zand uit rivieren dat door wind en stromingen aan de zuidkant van het eiland voor uitbreiding zorgde. De werkelijke ontdekkers, de Aboriginals, noemen het eiland K'Gari: het Paradijs. En een paradijsje is het zeker!

 

Er zijn vele mogelijkheden om Fraser Island te bezoeken. Ik pak de (eenvoudige) ferry vanuit Riverhead en maak de oversteek nabij Hervey Bay. Dit kan als dagexcursie, maar ook een verblijf voor meerdere dagen is mogelijk. Ik verblijf in het mooie King Fisher Resort. Reis je met kinderen? Dan is het familie-vriendelijke Eurong Beach Resort echt iets voor jullie.

Op een paradijselijk eiland hoort natuurlijk geen asfalt. Alleen bij de hotels zijn de wegen even verhard, maar verder zijn alle wegen op het eiland van zand en kringelen tussen de dichte begroeiing door. Rondtoeren op Fraser Island doe je daarom dus met een 4WD. En zelfs dat is af en toe nog best hard werken. Liever wat meer ontspanning? Dan is een georganiseerde tour ook zeker aan te raden. De gidsen zijn super enthousiast en zichtbaar trots op hun werk als gids op het mooie Fraser Island.

 

Op het lange brede zandstrand kun je heerlijk even ontspannen. De vloot van Air Fraser vind je hier meestal op het strand. Piloten nodigen je dan ook vaak uit om een prachtige rondvlucht te maken. Zwemmen kun je er helaas vanwege de haaien beter n ...

Lees verder

fraser island strand van fraser island 4WD, huurauto, strand dingo

Reacties

Nicole

Hoi Heidy, Wij willen eind volgend jaar naar Australie. Van 15 december t/m 6 januari. Zou jij voor tickets willen kijken? Het liefste vrijdagavond 14 december weg en zondagmorgen 6 jan. terug. We gaan met hele gezin. Het liefst zo gunstig mogelijk met 2x overstappen en niet te lange wachttijd. Van Amsterdam naar Brisbane retour. Groetjes, Nicole Meskers 06-23579543

Reageren