Parga & Lefkas: hartedieven van het noorden

Onlangs heb ik samen met mijn dochter Lefkas/Parga bezocht. Lefkas en Parga worden de hartedieven van het noorden genoemd en daar ben ik het helemaal mee eens!

Ligging en landschap
Parga en Lefkas liggen in het noorden van Griekenland. Parga ligt in Epirus, een provincie op het vaste land. Lefkas is een schiereiland, verbonden aan het vaste land met een pontonbrug.
Het is een prachtig stukje Griekenland: bergachtig en vooral aan de westkust steile hoog oprijzende rotsen. Het binnenland is vooral groen met een grote variëteit aan bomen-en plantengroei. Als afwisseling een dag in het binnenland met spectaculaire watervallen is beslist de moeite waard! Verspreid over het eiland liggen schitterende dorpjes. De oostkust is vlakker en doordat met het tegenover liggende vasteland een soort binnenzee gevormd, zeer geliefd bij de zeilende watersporter.

Ook is er de hoofdplaats Lefkas: een ruim opgezette plaats met een groot plein en vele terassen onmiddellijk aan de haven. In het bewaard gebleven oude gedeelte is het erg leuk dwalen. Aan de zuidkust ligt de gezellige plaats Vassiliki, paradijs voor de windsurfers. Aan de westkust liggen de stranden meer verscholen zoals bij het plaatsje Agios Nikitas. Eén van de mooiste stranden is het strand van Porto Katsiki.

Ik heb mijn vakantie doorgebracht in hotel/appartementcomplex George in Nidri. Echt een aanrader! Nidri is een hele leuke toeristenplaats! Met een gezellige winkelstraat en een jachthaven met veel restaurantjes en gezellige loungebarretjes!

Leuke excursies op Parga en Lefkas

  • Een unieke avondboottocht naar een rustige baai waar een barbecue wordt bereidt en waar heerlijk gezwommen kan worden. De kapitein verteld over de sterren aan de hemel!
  • Een absolute aanrader is een boottocht langs diverse eilanden gelegen voor de kust van Nidri. De eilanden die bezocht worden zijn: ...

    Lees verder

Reacties

Janni Scholten

Wij zouden ook graag op twee plekken vakantie willen vieren. Zitten ook aan Parga en Lefkas te denken. Waar kunnen we dit boeken. Of moet je dat afzonderlijk boeken?

Frank van den Hoof

wij zijn de mogelijkheden aan het bekijken hoe we het beste van Parga naar lefkas te kunnen reizen en wat de event. reistijden zijn.ps. Is er ook een mogelijkheid met openbaar vervoer??? iemand ervaring hiermee?

Reageren