Per Riksja door Oud-Delhi

Een van de beste manieren om Oud-Delhi en zijn smalle straatjes te verkennen is per riksja! Na een bezoek te hebben gebracht aan de Masjid-i-Jahan Numa Moskee staat er een dus zo'n fietskar klaar voor ons. We maken kennis met onze chauffeur, een tandloze Indiër die geen Engels spreekt. 

 

We nemen plaats op de achterbank en nog voordat we zitten begint onze chauffeur te fietsen. We duiken de smalle straatjes in waar iedereen aan de kant moet springen. De riksja past maar net langs alle uitgestalde verkoopwaren. Het is druk in de straatjes. Om ons heen hangen kleurrijke sari's, liggen verse groenten en ruiken we de kruiden die hier te koop zijn. Het is echt een heksenketel in Oud-Delhi, zoals je ook verwacht! Soms is het zo druk dat de riksja echt even moet stoppen. Er zijn dan teveel mensen in de straat of er komt een tegenligger aan die er maar net langs kan. Alle armen en benen binnenboord houden dus! Soms voelen we ons wel wat ongemakkelijk.

 

Het is bijna 50 graden en deze oude man moet heel hard trappen om beweging in de riksja te krijgen. Na een tijdje blijkt toch dat dit dé manier van vervoer in India is. Nadat we weer terug zijn bij de moskee geven we onze chauffeur een (achteraf iets te grote) fooi waarop wij een  grote tandloze glimlach als dank krijgen. Wat een belevenis was dit!


Reageren