Peru, het land van de Inca's

In april was ik de gelukkige om in 10-dagen een aantal highlights van dit schitterende, kleurrijke  Zuid-Amerikaanse land te mogen bezoeken.

Na een rechtstreekse vlucht van ca. 12 uur landen wij in de hoofdstad Lima. We worden opgewacht door een agentschap en nemen plaats in een comfortabele bus, welke ons naar het hotel voor de komende 2 nachten brengt. Het verkeer in Lima is erg hectisch en dit is wel even wennen voor ons westerlingen!
 

Lima kent 43 districten en ons hotel ligt in 1 daarvan, Miraflores. Dit is een upperclass wijk, gelegen aan de kust.


Wij verbleven in een keurig hotel om te acclimatiseren en de stad te ontdekken. Op loopafstand van het hotel bevindt zich de Avenida Larco, de hoofstraat met veel winkels en restaurants. Ook de ondergrondse Larco Mall ligt dichtbij. Hier bevinden zich alle luxe winkels en tevens eetgelegenheden. 


De volgende dag staat een bezoek aan 3 musea op het programma en na de lunch mogen wij zelf de stad verkennen. Het laatste museum is absoluut een must om te bezoeken. Er zijn veel publieke en private musea in Lima, maar het Larco Museum is uniek. Dit museum is gevestigd in een voormalig landhuis, welke is gebouwd op een pre-Colombiaanse piramide uit de 7de eeuw. Het museum heeft chronologische galerieën met een overzicht van 4000 jaar van Peruaanse geschiedenis. Ze hebben een prachtige collectie oude metalen voorwerpen, keramiek en textiel. Na een uitgebreide rondleiding te hebben gehad, was het tijd om de buiken te vullen! Het museum heeft een prachtige binnentuin, waar gelunched kan worden in Cafe del Museo. Zittend onder de bougainvilles hebben we genoten van diverse lokale specialiteiten!

Na de lunch was er tijd voor ons zelf. Op de boulevard in de wijk Miraflores is het mogelijk om een fiets te huren. Er zijn meerder routes door de stad of over de boulevard langs de kust. Dit laatste heb ik gedaan, want door de sta ...

Lees verder

Reageren