Pitstop Namibië

In december heb ik het prachtige Namibië mogen bezoeken. Helaas maar 5 dagen… Het was wel heel bijzonder!

Allereerst ging onze reis naar Erindi Private Game Reserve. Dit park is gelegen op circa 5 uur rijden van de luchthaven Windhoek. Sinds 2 jaar worden hier safari’s georganiseerd. Voorheen was het vooral in gebruik als jachtlodge. Erindi is net zo groot als de provincie Utrecht en momenteel zijn er ongeveer 12.000 wilde dieren te vinden. Binnen 2 jaar zal dit aantal verdubbeld zijn, dus dan is er echt de garantie dat je altijd wilde dieren zult zien. Kamers zijn netjes ingericht, geen klamboes, wel insectensprays op de kamer en airco is inbegrepen. Er is een zeer luxe en ruime badkamer, inclusief bad.

Verder is er een klein zwembad. Het diner wordt opgediend in buffetvorm (zeer gevarieerd). Tijdens het diner het je een geweldig uitzicht op de drinkplaats, waar volgens de manager dagelijks dieren komen drinken (tijdens ons diner zagen we olifanten, zebra’s, gnoes en de nijlpaarden bij de drinkplaats badderen!).

De volgende dag ging het richting Swakopmund, dit is een kustplaats gelegen aan de monding van de rivier de Swakop. De plaats heeft een erg Duits karakter, omdat Namibië jarenlang een Duitse kolonie is geweest. Heel bijzonder om te zien, en je kunt er nog gewoon Kaffee mit kuchen eten in een konditorei! De straten zijn er bijzonder schoon en er is een klein strand.
Nabij Swakopmund kun je quad rijden in de woestijn. Een geweldige ervaring die absoluut niet mag ontbreken! De tochten zijn altijd onder begeleiding van een instructeur/gids. Vooraf is een korte instructie. De quads zijn automatisch geschakeld, dus ervaring op een motor of iets dergelijks is niet nodig. Een tocht van 2u kost NAD 400 (circa €40,-).

Walvisbaai is 1 van de grootste steden van Namibië (circa 65.000 inwoners) en is de belangrijkste zeehaven van het land. Voor toeris ...

Lees verder

Reageren