Pittoresk Niagara on the Lake

Ik ben onderweg van Niagara Falls naar de luchthaven van Toronto. Ik besluit echter om een tussenstop te maken in het pittoreske Niagara on the Lake. De reis neemt ongeveer 30 minuten in beslag en ondertussen geniet ik van het passerende landschap. Dit gebied bestaat voornamelijk uit wijngaarden en in mijn gedachten nip ik aan een lekkere zoete witte wijn. Helaas blijft het bij gedachten aangezien ik geen tijd heb om bij een van de vele wijnboerderijen te stoppen voor een heerlijke proeverij. Ik begrijp nu ook waarom ik op de route zoveel fietsers tegenkom.

 

Na aankomst in de plaats, parkeer ik de auto aan de rand van de stad en loop langs prachtige statige huizen naar het historische centrum. Sommige huizen hebben een datumbordje aan de muur hangen waardoor ik precies te weten kom in welk jaar het huis gebouwd is. Eenmaal aangekomen in het centrum verbaas ik mij over de charme en het 19de-eeuwse karakter van dit lieflijke plaatsje. Alsof ik letterlijk terug ga in de tijd!

 

In de hoofdstraat bevinden zich diverse restaurants, winkels en hotels in de meest mooie gebouwen. Nadat ik de hoofdstraat op en neer heb gewandeld en de winkels heb bezocht begin ik toch wel trek te krijgen. Na wat wikken en wegen beland ik in een oude diner en de keuze valt op een lekkere tuna sandwich. Terwijl ik op mijn broodje wacht, staar ik naar buiten en begin ik te dagdromen.

 

Op de dag dat ik hier ben is het vanwege het mooie weer en Thanksgiving weekend ontzettend druk in Niagara on the Lake. Ik besluit om de rustige zijstraatjes in te duiken en daar nog wat rond te slenteren. Tijdens mijn wandeling komt er een koets voorbij waar een jong stelletje in zit. Ik hoor de koetsier enthousiast vertellen over deze authentieke plaats en probeer de koets al wandelend bij te houden om ook van het verhaal te kunnen genieten. Een half uurtje later loop ik terug naar de auto maar voordat ik mijn weg naar Toronto Airpor ...

Lees verder

Reageren