Prachtig Corsica

Mijn naam is Nicole van Galen en ben op fly&drive studiereis geweest naar het prachtige eiland Corsica.

 

In dit verslag wil ik een indruk geven over wat voor moois Corsica te bieden heeft voor diverse type reizigers. Corsica heeft niet voor niets de bijnaam Ile de beauté (eiland van de schoonheid). Corsica is gelegen in de Middellandse Zee en behoort tot Frankrijk, echter er zijn vele Italiaanse invloeden terug te vinden op het eiland.

 

Een prettige manier om kennis te maken met het prachtige eiland Corsica is om een rondreis per huurauto te maken.

Ook wij hebben dit gedaan. Bij aankomst op de luchthaven van Ajaccio hebben wij direct onze huurauto's opgehaald. Wij lieten Ajaccio achter ons en reden naar het typisch Corsicaanse dorpje Sartene en checken in bij Hotel San Damianu. Dit hotel is echt prachtig gelegen. Het uitzicht, zowel vanuit de kamer als bij het zwembadterras is echt adembenemend. Het is echt een plek om helemaal tot rust te komen. Sartene is echt een sfeervol dorpje met kleine straatjes, trappetjes en een typisch Frans plein waaraan gezellige terrasjes te vinden zijn.

 

Na overnacht te hebben in hotel San Damianu en genoten te hebben van een prima ontbijt vertrokken we met onze huurauto's om Corsica te ontdekken. Eerst brachten we een bezoek aan de naast elkaar gelegen appartementen Figarella en Marina di Fiori in Propriano. Beide appartementen zijn verzorgd ingericht en hebben prachtig uitzicht over de baai! Houdt er rekening mee dat het vanaf de appartementen naar het centrum van Propriano wel een aardige wandeling is. Propriano is een gezellig havenplaatsje met boulevard en winkeltjes. Aan de boulevard vindt je leuke terrasjes met prachtig uitzicht. Hier hebben wij genoten van een heerlijke cappuccino. (kosten ca. €2,25)

 

Vervolgens zijn we de auto weer ingestapt en hebben wij een bezoek gebracht a ...

Lees verder

Reacties

Nicole van Galen

Beste Marinus van Nistelrooij, Bedankt voor uw reactie op mijn verslag. Wat een prachtig vooruitzicht: een wandelvakantie op Corsica! Een hotelkamer is te reserveren vanaf € 60,- per persoon per nacht. Afhankelijk van reisperiode, type kamer en locatie. Graag maak ik een reisvoorstel op maat aan de hand van uw wensen. Met vriendelijke groet, Nicole van Galen

Marinus van Nistelrooij

Dag Nicole, complimenten voor je beschrijving van je Corsica belevenissen. Binnenkort ga ik daar voor 10 dagen doorheen reizen, veel wandelen. Wat zijn de gemiddelde hotelprijzen? Dank bij voorbaat vriendelijke groet Marinus.

Reageren