Prachtig St. Maarten en dushi Curacao

We vertrekken vanaf Schiphol met de dreamliner van TUIfly voor een rechtstreekse vlucht naar St. Maarten. Aan boord is het genieten van alle snufjes van dit prachtige nieuwe toestel. Redelijk uitgerust arriveren we na ca. 8,15 uur op het mooie St. Maarten. De laatste momenten voor de landing is het al genieten van het prachtige uitzicht met de azuurblauwe zee en de witte stranden onder ons.

 

We worden naar ons hotel gebracht  welke vlakbij de luchthaven gelegen is. Na ons opgefrist te hebben vertrekken we naar Divi Little Bay Resort waar het andere deel van de groep

verblijft. Na een korte rondleiding door het hotel is het genieten geblazen, de gedekte tafels op het terras staan al voor ons klaar en met uitzicht op het strand en de zee genieten we van een heerlijk bbq buffet. De band speelt caribische muziek, een heerlijke afsluiting van de eerste dag.
 

De volgende dag vertrekken we na een heerlijk ontbijt in ons hotel per bus richting Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte van het eiland, voor enkele hotelbezoeken. Tussendoor is er gelukkig tijd omzelf lekker rond te neuzen in Philipsburg. Het is een mooi stadje met koloniale huizen en het ademt een caribische sfeer uit. We kijken wat rond in de kleurrijke (tax free) winkels en proeven van de guavabessenrum in een winkeltje wat niets anders dan deze lokale drank verkoopt. We slenteren nog wat langs de gezellige boulevard welke aan het hagelwitte strand is gelegen. De schoenen gaan uit en lekker even met de voetjes in het (warme) zeewater.

 

's Middags worden we naar de haven van Simpson Bay gebracht waar we aan boord stappen van een

catamaran. Met een hapje en een drankje aan boord varen we richting het westelijke gedeelte van het eiland, bijna tot aan het franse gedeelte. Onderweg nemen we een paar keer een duik in het heldere tur ...

Lees verder

Reageren